Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Marko ébresztőt fúj a Red Bullnak: „Verstappen sem lehet egész évben a határon”

Marko ébresztőt fúj a Red Bullnak: „Verstappen sem lehet egész évben a határon”

Oe24
Fordult a világ: Helmut Marko szerint a Red Bull már nem a kiemelkedő autójával, hanem csak Max Verstappen extráival nyeri a versenyeket. A tanácsadó attól tart, ez hosszú távon nem életbiztosítás…

Kanada után Spanyolországban is növelni tudta a győzelmeinek számát Max Verstappen. Ezúttal is Lando Norrist legyőzve zsebelte be a 25 pontot, és ezúttal is szoros küzdelemben, az ellenfél hibáit kihasználva tette mindezt. A bajnokságban így tovább nőtt az előnye, ahogy a csapaté is, a puszta versenyképességet tekintve viszont a címvédő holland megállapította: valójában már ők vannak hátrányban.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója is így látja. Mint azt az osztrák Oe24 portálnak adott interjúban elmondta, a múlt vasárnapi győzelmüknél maga Verstappen jelentette a különbséget, nem az autó.

„Pontosan. De Max sem tud egész szezonban így a határon versenyezni. Az előzési manővere, amivel az élre állt, még tőle is rendkívüli volt”

– hívta fel a figyelmet.

A német Bild azt írta a versenyről: „Verstappen gyorsabb, mint a saját autója”. Marko egyet tud érteni e megállapítással. „Ez találó. Max azért nyer, mert ilyen erős, és nem azért, mert az autója annyira jó.”

Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images)

Hogy mennyire jó önmagában az autója, arról Sergio Pérez fest képet, aki az utóbbi hetekben komoly hullámvölgybe került. A mexikóit Kanadában a 8. helyen intették le, egy perc hátrányban Verstappen mögött…

„Checo sokkal hátrébbról rajtolt. De igaz: most, hogy minden kezd szorosabbá válni, nem szabad gyengélkedni” – ismerte el Marko, hogy csapatuknak nagy szüksége lenne a második versenyzőjükre is elöl.

Az osztrák szakember megjegyezte, mostanság kivételesen szurkol a Mercedesnek…

„Ha a Mercedes most megérkezik, az tökéletes lesz nekünk a bajnoki állás szempontjából”

– utalt arra, hogy az „új” ellenfél csak pontokat rabolhat az eddigi fő üldözőiktől.

Max Verstappen és George Russell csatája a 3. körben (Fotó: XPB)

A hétvégén a saját pályáján fog versenyezni a Red Bull. Az Osztrák Nagydíj sprinthétvége lesz. „Jó lenne megnyerni a hazai versenyünket. Emlékszem, tavaly az Osztrák Nagydíjon kezdődött a McLaren feltámadása. Ezenkívül újra sprintverseny jön, és ha rosszul kezdesz pénteken, a sprintfutam máris rosszul sülhet el” – figyelmeztetett.

Verstappen már hat alkalommal nyert a Red Bull Ringen. Erre a hétvégére is 30 ezer holland szurkolót várnak a helyszínre. Buzdításból tehát aligha lesz hiány.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images)

További tartalmak