Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Megszólalt a rendőrség a Mercedest szabotázzsal vádoló levél ügyében

Megszólalt a rendőrség a Mercedest szabotázzsal vádoló levél ügyében

PA
A rendőrséghez fordult segítségért a Mercedes F1-es csapata, miután valaki névtelen levélben Lewis Hamilton szabotálásával vádolta meg. A hatóságok szerint nincs szó bűncselekményről.

Még a Kanadai Nagydíj után történt, hogy egy, magát a Mercedes-istálló dolgozójának beállító névtelen személy e-mailt küldött szét a Forma–1-ben dolgozó szakemberek (többek között Stefano Domenicali F1-elnök és Mohammed bin Szulajm FIA-elnök), valamint újságírók címeire, illetve WhatsApp-üzeneteket azok telefonjára. A levélben azzal vádolta meg a Mercedest, hogy idén módszeresen szabotálja Lewis Hamiltont, aki akkor 1-8-ra állt éppen George Russell ellen az időmérős házi párharcban.

Az eset a Spanyol Nagydíj hétvégéjén kavart hullámokat – ekkor kezdett el foglalkozni vele a sajtó, és ekkor reagált a rágalmakra a csapat is. A brackley-iek határozottan cáfolták, hogy egy alkalmazottjuk áll a levél mögött, és egyértelművé tették, hogy nincs szó semmiféle szabotálásról.

Toto Wolff csapatfőnök elárulta, a rendőrséghez fordultak, hogy kiderítsék, ki küldte szét a levelet a nem feltétlenül a nyilvánosságnak szánt e-mail-címekre és telefonszámokra.

A PA hírügynökség beszámolója szerint a Mercedes már 48 órával a levél elküldése után a rendőrséghez fordult. Northamptonshire rendőrségének szóvivője a hírügynökségnek most megerősítette, érkezett panasz hozzájuk, ám nem áll fenn semmilyen bűncselekmény gyanúja.

„Június 12-én kaptunk egy jelentést egy e-mailről, ami a Mercedes F1-es csapatán belül terjedt. Úgy találtuk, hogy nem történt bűncselekmény, ugyanakkor tanácsot adtunk arra az esetre, ha a csapat további hasonló e-maileket kapna.”

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes/Sam Bloxham)

A levélben többek között azt állították, hogy a Mercedes a pályán, stratégiai vagy gumitaktikai szempontból, de pszichológiai szempontból is hátráltatja Hamiltont. Toto Wolff csapatfőnököt eközben az a vád érte, hogy bosszút akar állni bajnokán, amiért év végén a Ferrarihoz távozik tőlük. Wolff többek között „bolondnak” és „agyatlannak” nevezte az összeesküvés-elméletek gyártóit.

Hamilton a spanyolországi hétvégén az időmérő edzésen és a versenyen is legyőzte George Russellt, szombaton idén először került a legjobb 6-on belülre a rajtrácson (3. hely), vasárnap pedig idén először állt dobogóra, egy 12 versenyes rossz szériának véget vetve ezzel.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak