Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Norris hisz a bajnoki esélyben: „Minden adott, csak ki kell iktatnunk az apró hibákat”

Norris hisz a bajnoki esélyben: „Minden adott, csak ki kell iktatnunk az apró hibákat”

F1, Sky Sports
Bosszantotta Lando Norrist, hogy újabb győzelmet engedett át Max Verstappennek, mert komolyan hisz még a bajnoki esélyeiben. Szerinte a McLaren már mindennel rendelkezik ehhez, egy dolgot leszámítva: a hibátlan teljesítményt…

Miközben a vasárnapi versenyen az elszalasztott győzelme került a figyelem középpontjába, Lando Norris ismét elért valamit, amit pályafutása során még soha: felzárkózott a bajnoki második helyre, Max Verstappen mögé. A hátránya jelenleg 69 pont a címvédővel szemben, vagyis még a holland két kiesése is kevés lenne neki ahhoz, hogy élre álljon, ugyanakkor ez így is egyfajta csúcspontja az eddigi F1-es pályafutásának.

Arról, hogy mennyire foglalkoztatja a bajnokság, és mennyire lát még esélyt Verstappen trónfosztására, mindent elárult, ahogyan az összetett második helyre lépésére reagált. „De messzebb kerültem az elsőtől…” – hívta fel rá a figyelmet elégedetlenül a Sky Sportsnak nyilatkozva. Amikor emlékeztették, életében először áll ilyen jó helyen a tabellán, egyből kontrázott:

„De nem érdekel, hányadik hely, az elsővel szembeni hátrány a lényeg számomra, és az ma nőtt. Ez benne a frusztráló. Mert nem csak úgy elvesztettem ma a versenyt valaki ellen, én Max ellen vesztettem el, és ő a bajnokság éllovasa.”

Norris ezzel leleplezte magát: nagyon is figyeli a tabellát, és nagyon is nem adta még fel annak reményét, hogy legalább egy igazi bajnoki küzdelmet kerekítsen ebből a szezonjából.

Lando Norris (Fotó: XPB)

Norris a futam utáni sajtótájékoztatón ennél is nyíltabban kimondta: van esélyük a bajnoki küzdelemre. Ugyanakkor hangsúlyozta, ehhez sürgősen szabadulniuk kell a kis hibáktól.

„Úgy vélem, igen. Csak jobbnak kellet volna ma lenni. Hoznunk kellett volna pár pontot Maxon. Talán volt esély a legyőzésére Kanadában is, szóval két olyan versenyen lettem második, amit ő megnyert. Ahhoz viszont, hogy ez elérhető legyen, Maxnak le kéne állnia a győzelmekkel.”

„Nem érdekel, második vagyok-e vagy tizedik, csak a különbség számít, és Max jelenleg továbbra is növeli az előnyét. Ezt nem engedhetjük meg, nem hagyhatjuk őt elhúzni a szezon ezen szakaszán. De meg tudjuk csinálni. Ha jobb döntést hozok Kanadában, és ha jobban rajtolok most, akkor két versenyt nyerhettünk volna. És tudom, hogy sok itt a feltételes mód, de megvan, ami kell hozzá, csak össze kell raknunk.”

A Sky Sportsnak úgy fogalmazott: „Nos, ha minden hétvége így megy, egy kicsit több kell. Az, hogy Max ne érjen célba másodikként, vagy ne legyen olyan jó, mint jelenleg. De jó munkát végez, nem hibáztathatom. Megvan, amire szükségünk van, megvan, amire szükségem van. Adott a jó autó. Bizonyos dolgokban még javulnunk kell. Hiszem, hogy tudunk is. Most viszont megvolt a lehetőségünk nyerni. Akár a miénk a jobb csomag, akár nem, ma nyernünk kellett volna, és nem tettük. Ezeket a lehetőségeket nem hagyhatjuk ki.”

Lando Norris és Max Verstappen (Fotó: XPB)

Norris elismerte, a Red Bull és Verstappen jelenleg abban van előnyben velük szemben, hogy náluk a legapróbb részletek is a helyükön vannak, míg nála és a McLarennél valamilyen apróság mindig hibádzik.

„Max lényegében semmilyen hibát nem követ el. Amint te elkövetsz egyet, ők elöl lesznek. Ha megnézzük a szombatot, véleményem szerint egy kicsivel gyorsabb volt az autójuk. Most nekünk volt gyorsabb autónk, de így is sikerült másodikként célba érnem… Jelenleg tehát apróságokon múlik.”

„De minden pálya más. Láthattuk, az utóbbi versenyeken a Red Bull kicsit küszködött. Szerintem még így is mi vagyunk a legkiegyensúlyozottabb csapat az összes pályát tekintve. A Mercedes gyors volt Kanadában, és most egy kicsit lemaradt. Kissé hullámzó. Folytatnunk kell, amit eddig csináltunk, mert ez van elég jó, csak egyszerűen ki kell iktatnunk ezeket az apró-kicsi hibákat” – nevezte meg a bajnoki esélyességük kulcsát.

Borítókép: Lando Norris és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak