Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Piastrival hasonló még nem történt: Egész hétvégén küszködtem…

Piastrival hasonló még nem történt: Egész hétvégén küszködtem…

F1i
A McLaren versenyzője, Oscar Piastri őszintén elismerte, a Spanyol Nagydíj hétvégéjén végig nehézségekkel küzdött, mert nem bízott autójában, ami Forma–1 pályafutása során most először történt meg vele.

Ellentétes utat jártak be a McLaren versenyzői a Spanyol Nagydíjon: Lando Norris az időmérőn megszerezte pályafutása második pole pozícióját, másnap pedig megizzasztotta a címvédő, Max Verstappent, aki saját elmondása szerint „csak jó rajtjának köszönhette”, hogy végül a brit előtt ért célba, futamgyőztesként.

Piastri eközben a Q3-ban belehibázott leggyorsabb körébe, javítani pedig a versenyen sem tudott. Miközben Norris a győzelemért küzdött, a csapattárs azért, hogy a lehető legtöbb pontot mentse meg. Végül hetedikként zárt, messze elmaradva a márkatárstól.

A fiatal versenyző a hétvége összegzésekor őszintén elismerte, Barcelonában végig küszködött, ami egy F1-es szinten korábban még nem tapasztalt élmény volt számára. „Ez volt az első hétvége, ami számomra folyamatos küzdelmet hozott” – fogalmazott.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)

„Tavaly voltak olyan hétvégék, amikor a futam nehéz volt, de az időmérő jól sikerült. Ezen a hétvégén végig küszködtem. Még a szabadedzéseken is. Nyilvánvaló, hogy most meg kell értenünk, miért volt így. A beállításokat illetően kipróbáltam pár különböző dolgot. Egyszerűen nem bíztam az autóban. F1-es pályafutásom során ez most történt meg először” – emelte ki.

„Amennyiben a gumikezelést nézzük, akkor nem volt rossz az eredmény, de ha egyszerűen nincs meg az alaptempó, akkor az meg tudja nehezíteni az ember dolgát” – magyarázta, majd rátért arra, hiába kísérleteztek a hétvége során, a szenvedés oka ismeretlen maradt.

„Van pár nyom, és vannak lehetséges ötletek. Egyelőre nem tudunk száz százalékban választ adni. Egyszerűen meg kell értenünk, miért volt annyira küzdelmes a hétvége az első körtől kezdve. Már a péntek is nehéz volt, és nem javult a helyzet. Próbálkoztunk az autóval és én is kísérleteztem. Egyes kanyarokat meg lehetett magyarázni, másokat nem” – mutatott rá.

„Néhány kanyar, amit jónak éreztem, rosszabb volt, mint ahol hibáztam. Ha ilyenek az időmérős köreid, nem leszel túl magabiztos. A futam második fele jobb volt. Reméltük, hogy ha túljutunk az Alpine-on, harcban lehetünk, de nem jutottunk túl hamar az Alpine-on. Mikor sikerült, a tempónk már jobb volt” – zárta gondolatát.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)
Borítókép: Oscar Piastri (Fotó: XPB)

További tartalmak