Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Ricciardo: Egy hétvége után nem kell visszavonni a fejlesztéseket

Ricciardo: Egy hétvége után nem kell visszavonni a fejlesztéseket

Autosport
A csapat versenyzője, Daniel Ricciardo úgy véli, szükségtelen a VCARB barcelonai fejlesztéseinek visszavonása csupán azért, mert az első hétvégén, ahol pályára vitték őket, az istálló teljesítménye elmaradt a várttól.

Komoly fejlesztési csomaggal készült a Spanyol Nagydíjra a Red Bull második számú alakulata: Barcelonába új hátsó szárnyat, frissített oldaldobozt és motorburkolatot valamint egy átdolgozott padlólemezt vittek. Az istálló vezetői nem titkolták, ezektől az elemektől komoly előrelépést vártak, a középmezőny élére akartak ugrani.

Ehhez képest Spanyolországban a megszokottnál is jóval gyengébben teljesítettek. Az időmérőn mindkét versenyzőjük kiesett a Q1-ben és a futamon is messze elmaradtak a pontszerzéstől. A két pilóta közül jobb eredményt (15. hely) elérő Daniel Ricciardo nagyjából fél perccel…

A csapat természetesen már a hétvégén elkezdte  kivizsgálni a gyengélkedés okait és minden valószínűség szerint ez a hét is hasonló munkával telik náluk. Felmerült, mivel most roppant zsúfolt a menetrend és egymást követik a futamhétvégék, a VCARB-nek vissza kellene vonnia a fejlesztéseket, amíg a végére nem ér az elemzésnek.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Ricciardo szerint egyetlenegy hétvége után nincs szükség egy ilyen lépésre. „Ez a kísérletezgetés valószínűleg majd 72 óra múlva lesz esedékes” – kezdte. „Ha még mindig bizonytalanok leszünk, és nincs válasz, talán majd feltesszük a kérdést: visszalépjünk?”

„De most még nem tartunk ott, hogy ehhez kell folyamodnunk. Ha már mindent kiadtunk magunkból és a helyzet változatlan marad, akkor valószínűleg aktuálissá válik a kérdés” – folytatta az ausztrál, akit legjobban az döbbentett meg, hogy a hétvége során jól érezte magát az autóban és nem gondolta, hogy túl sok kiaknázatlan tempó maradt még a csapatban.

„Furcsa hétvége volt. Az időmérőn nem éreztem rosszul magam az autóban. A megbeszélésen én és (Cunoda) Juki is jó körökről beszélt, de úgy éreztük, az egyensúly nem volt jó. Valószínű, hogy nem hoztunk ki mindent a csomagból. De a futamon jól éreztem magam az autóban, örültem annak, amit kihoztam belőle. De egy 15. helynek nem örülhetünk” – emelte ki.

A csapattárs valamivel keményebben fogalmazott. Cunoda szerint valami alapvetően nincs rendben az autóval. „Egyértelmű volt a gond, és később ez befolyásolta a hétvégét. Főleg a második etapban. A kormányzást meg tudtuk oldani” – mondta.

„De nem vagyok biztos benne, hogy a dolog teljesen rendbe jött. Furcsán éreztem magam az autóban. Nem volt jó a tempó, küszködtem az egyensúllyal. Valami biztos, hogy nem stimmelt. Az időmérőn az egyensúly rendben volt, de túl sokat csúszkáltam, és nem éreztem, hogy nagy leszorítóerőnk lenne” – magyarázta.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak