Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hivatalos: Az Aston Martinhoz igazolt a Ferrari technikai igazgatója

Hivatalos: Az Aston Martinhoz igazolt a Ferrari technikai igazgatója

Aston Martin
Egy nappal azt követően, hogy a Ferrari megerősítette, technikai igazgatója, Enrico Cardile távozik az alakulattól, az Aston Martin bejelentette, a szakember 2025-ben csatlakozik hozzájuk műszaki vezérigazgatóként.

Több olasz lap már hetekkel ezelőtt biztosra vette, hogy a Ferrari F1-es csapatánál 2016 óta fontos pozíciókat betöltő Cardile rövid időn belül távozik posztjáról (hivatalosan ő volt a karosszériáért felelős technikai igazgató a vörösöknél). A Ferrari a Brit Nagydíj ideje alatt még nem kommentálta ezt, hétfőn viszont egy rövid közleményben megerősítette a hírt.

Akkor arról még nem esett szó, hol folytatja pályafutását, számos lap viszont már tényként kezelte, hogy – amint a szerződése lehetővé teszi – az Aston Martinhoz igazol, ahol az átalakulóban lévő technikai részleg egyik fontos vezéralakja lesz.

Alig 24 órával a Ferrari bejelentése után ez is hivatalossá vált: az Aston Martin megerősítette, hogy Cardile 2025-ben csatlakozik a csapathoz, ahol műszaki vezérigazgatóként dolgozik majd. Úgy tűnik tehát, hogy a Ferrari és az Aston Martin a kertészeti szabadságról is megegyezett, tegnap ugyanis azt még több forrás is kérdésesnek tartotta, mikor kerülhet sor a váltásra.

Fotó: XPB

„Izgatottan várom, hogy csatlakozhassak az Aston Martinhoz” – fogalmazott a rutinos szakember. „Az hogy ambiciózusak és vágynak a sikerre, egyértelmű, az pedig egyedülálló lehetőség, hogy részese lehetek az utazásuknak. Ez egy személyes és egyben szakmai kihívás is.”

„Már várom, hogy együtt dolgozhassak a csapattal és hogy együtt sikerre vigyük ez az ikonikus márkát” – folytatta Cardile, aki a nemrég bejelentett Andy Cowell (korábban ő volt a Mercedes motorrészlegének első embere, sokak szerint a 2014-ben debütáló „csodamotor” atyja) mellett a második nagy név lesz, aki rövid időn belül elkötelezi magát az Aston Martin mellett.

„Üdvözlöm Enricót az Aston Martinnál, ahol a technikai részleg megerősítésére törekszünk a 2026-os szabályváltozások előtt” – vette át a szót a csapattulajdonos, Lawrence Stroll. „Örömömre szolgál, hogy a csapatunk továbbra is világszínvonalú szakembereket vonz.”

„Enrico osztja a motivációmat azzal kapcsolatban, hogy sikeressé váljunk az F1-ben, és minden erőforrás a rendelkezésére fog állni ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk. Andy Cowell októberben csatlakozik hozzánk és a meglévő szakemberekkel (valamint az érkezőkkel együtt) félelmetes gárdát hozunk létre” – emelte ki.

Lawrence Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Enrico Cardile (Fotó: XPB)

További tartalmak