Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Ocon a Haast dicsérte: Minden csapat számára példa lehet…

Ocon a Haast dicsérte: Minden csapat számára példa lehet…

PlanetF1
A Haast dicsérte a csapat jó szereplése után Esteban Ocon, aki egyes források szerint már el is fogadta az amerikaiak ajánlatát és náluk folytatja pályafutását a 2025-ös szezontól kezdődően. Most arról beszélt, az istálló minden ellenfél számára példa lehet.

A Brit Nagydíj ideje alatt a RacingNews365 exkluzív hírként közölte, hogy Esteban Ocon elfogadta a Haas ajánlatát, vagyis ő lesz a hétvége előtt bejelentett Oliver Bearman csapattársa a 2025-ös szezonban. A csapat ezt hivatalosan még nem kommentálta, igaz, több forrás is írt már arról, hogy a francia közel áll az amerikai istállóhoz.

A Brit Nagydíj után aztán több oldal is felfigyelt Ocon egyik nyilatkozatrészletére, amiben a Haas fejlődését dicsérte. Tény, a csapat tavaly óta komoly előrelépést tett és a Silverstone-ban bevetett fejlesztései is a várt eredményeket hozták.

„Sokat fejlődtek, ami minden bizonnyal példa lehet minden csapat számára azzal kapcsolatban, hogyan dolgozzanak” – fogalmazott az egyszeres futamgyőztes, miután Nico Hülkenberg hatodikként ért célba (zsinórban másodszor, hiszen a silverstone-i versenyt megelőző Osztrák Nagydíjon is értékes pontokat gyűjtött).

Ami a 2025-ös szezont illeti, Ocon azzal kapcsolatban megjegyezte, még nincs mit bejelenteni, hiszen zajlanak a tárgyalások. „Erről a témáról nincs több mondanivalóm. Dolgozunk a jövőmön, jó megbeszéléseket folytatunk és remélem, hamarosan bejelentést tehetünk.”

Nyilatkozata során arról is beszélt, hogy többekkel ellentétben az ő jövője nem Carlos Sainz döntésétől függ. Hogy a pilótapiac jelenleg a spanyol döntésére vár, azt nemrég Valtteri Bottas is elismerte, igaz, nem nevezte meg riválisát, de azt elmondta, hogy jelenleg az egyik ellenfél lépésén múlik az is, mit hoz az ő jövője.

„Alapvetően semmi közöm nincs ahhoz, amit Carlos csinál” – jelentette ki Ocon határozottan. „Mi (a menedzsereimmel) intézzük a saját dolgunkat, és mint mondtam, az egyeztetések jól mennek. Néhány futam után többet beszélhetek majd erről” – zárta gondolatát.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak