Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Ralf Schumacher már a Mercedesnél látja Sainzot

Ralf Schumacher már a Mercedesnél látja Sainzot

Sky
A televíziós szakértőként dolgozó Ralf Schumacher úgy érzi, jó esély mutatkozik arra, hogy Carlos Sainz a Mercedes versenyzőjeként folytatja pályafutását, miután néhány dolog megváltozott a csillagosoknál.

Amikor Lewis Hamilton bejelentette, hogy elhagyja a Mercedest és 2025-től a Ferrari pilótája lesz, rögtön felmerült, hogy a helyét a vörösöktől távozni kényszerülő Carlos Sainz veszi át. A lépés logikusnak tűnt, hiszen a spanyol már kellően tapasztalt és az előző években bizonyította, képes a győzelemre is – illik egy versenyzőt kereső élcsapathoz.

A Mercedesszel aztán később mégis Andrea Kimi Antonellit hozták szóba, akit a csillagosok csapatfőnöke, Toto Wolff állítólag mindenképpen fel szeretne juttatni a királykategóriába. A Brit Nagydíj idején viszont felmerült, Sainz ismét játékban van.

Az F2-ben vegyes eredményeket szállító Antonellit ugyanis nem akarják túl hamar bedobni a mélyvízbe. Hogy valami változott a csillagosoknál, azt a német Sky szakértőjeként dolgozó Ralf Schumacher is érzékelte. A korábbi F1-es futamgyőztes nemrég azt nyilatkozta, most elég nagy esélyt lát arra, hogy Sainz kerül a Mercedeshez.

Ralf Schumacher (Fotó: XPB)

„Sokan biztosra vették, hogy a Williams versenyzője lesz, de úgy tűnik, hogy ez már nincs napirenden” – kezdte a német ex-pilóta. „Talán… az Alpine-nál. De elég komoly esélyei lettek a Mercedesnél. Toto szerint néhány dolog megváltozott. Már szinte látom őt George (Russell) mellett.”

Schumacher korábban egyébként komoly dicsérettel illette Sainzot, akinél bár a csapattársat, Charles Leclerc-t gyorsabbnak tartja, de stabilabbnak nem. „Carlos lendületben van és már felszabadultabb, mert tudja, hogy nem kell harcolnia a Ferrari üléséért. Egyszerűen a legjobb formáját akarja nyújtani, hogy a legjobb helyet tudja megszerezni jövőre” – mondta még tavasszal.

„Egy versenyzőt felszabadíthat ez az érzés (hogy már nem kell küzdenie a szerződéshosszabbításért). Charles szerintem nyers tempó tekintetében még mindig jobb nála, de több hibát követ el. Neki még dolgoznia kell ezen” – folytatta.

Charles Leclerc és Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak