Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Webber: Hamilton volt a cápa, aki megérezte a vérszagot

Webber: Hamilton volt a cápa, aki megérezte a vérszagot

Channel 4
A korábbi riválist, Mark Webbert lenyűgözte Lewis Hamilton teljesítménye és győzelme a múlt vasárnapi Brit Nagydíjon. Az ausztrál egy cápához hasonlította a hétszeres bajnokot, aki – amint megérkezett az eső a pályára – megérezte a vérszagot és lecsapott.

Kis híján 1000 nap telt el aközött, hogy Lewis Hamilton a 2021-es szaúdi futamon és a múlt vasárnapi Brit Nagydíjon is győztesként ért célba – ez volt a Mercedes klasszisának leghosszabb nyeretlenségi sorozata. Ő maga többször elismerte, időközben volt, hogy megkérdőjelezte, képes-e még a győzelemre, miközben ennek ellenére folyamatosan keményen edzett és hajtott a sikerért.

Silverstone-ban aztán ő és a kételkedők is megkapták a választ, Hamiltonban még benne van a győzelem. Ezt ráadásul erőből érte el egy kaotikus futamon, ahol folyamatosan változtak a körülmények és ahol kétszer is megküzdött az elsőségért.

Sikere kapcsán a Red Bull korábbi versenyzője, Mark Webber, aki Hamilton pályafutásának korai szakaszában még a riválisok táborát erősítette most nem győzte dicsérni a Mercedes pilótáját, aki érzése szerint rögtön lecsapott, amint érezte, hogy a változó körülmények között esélye nyílik a győzelemre hazai közönsége előtt.

„Hazai pályán volt és bekapcsolta a vadállat-módot” – kezdte értékelését az ausztrál. „Azt hiszem, az első etap vége felé kezdtek arról beszélni, hogy megérkezett az eső és akkor megérezte a vérszagot. Olyan volt, mint egy cápa az óceánban.”

Lewis Hamilton és Mark Webber 2012-ben (Fotó: XPB)

„Lewis arra gondolt, hogy itt vannak az ő lehetőségei. Arra, hogy nyomást gyakorol mindenkire, aki ott van körülötte a versenypályán. Eszébe jutott, hogy tapasztalt és az is, hogy milyen szép eredményei vannak ezen a pályán. Megragadta az esélyeket, a kulcsfontosságú döntéseket és vezette a csapatot. Elmondta, mit akar és azt is, hogy teljesíteni fog. Higgadt is maradt” – folytatta.

„Nagy rajongója vagyok Lewisnak. Tudom, hogy mondtam olyat, hogy az eredményeivel a penge élén táncol. Megkérdőjeleztem a motivációját, de csak adjunk neki egy esélyt és álljunk hátra, aztán valami hasonlót láthatunk” – húzta alá.

Hamilton győzelme után meglehetősen érzelmessé vált, ami Webber szerint rámutat arra, hogy még mindig vágyik a sikerre. „Egy ilyen kaliberű versenyző számára ez a győzelem óriási. Egy olyan embernek, akinek a trófeás szekrénye már tele van, több mint 100 győzelmet szerzett, de mégis ott van benne a paranoiás törekvés a tökéletességre.”

„De vannak kétségei is. Olyan emberekről beszélek, mint Rafael Nadal. Megkérdezik maguktól, hogy még mindig ezt csinálják? A léc mindig magasan van, szóval vigyázniuk kell. Lehet ez lesz élete utolsó győzelme, de attól a pillanattól, hogy kialudtak a lámpák toppon volt. Elvégezte a munkát” – zárta gondolatát a kilencszeres futamgyőztes.

Lewis Hamilton (Fotó: EPA/Peter Powell)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak