Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Mercedestől igazolt szakembereket az Andretti

A Mercedestől igazolt szakembereket az Andretti

Formu1a.uno
Az Andretti Cadillac két komoly szakembert igazolt a Mercedestől, miközben – a kereskedelmi jogok birtokosának januári elutasítása ellenére – továbbra is gőzerővel készül a királykategóriás debütálásra.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tavaly év végén még zöld utat adott az amerikai csapatnak, a kereskedelmi jogok birtokosa viszont januárban elutasította nevezésüket többek között arra hivatkozva, hogy „nem növelnék jelentős mértékben a széria értékét”. Az Andretti vezetői jelezték, a döntést tudomásul vették, a munkát viszont nem állítják le.

Ezt az elmúlt hónapokban több alkalommal is igazolták: elkezdték amerikai főhadiszállásuk bővítését, nyitottak egy bázist Európában és ismert szakembereket is szerződtettek a Forma–1-es előkészületeket végző alakulathoz.

Legutóbb a Mercedestől igazoltak két komoly szakembert, akik tapasztalatuk révén fontos szerepet játszhatnak a Forma–1-es alakulat felépítése során. Az egyik érkező Chris Green, aki informatikai igazgatóként dolgozik majd az Andrettinél, a másik igazolás pedig Laura Sturland, aki a szervezet új pénzügyi igazgatója lesz.

Kép: Andretti

Green összesen tizenhét évet töltött a jelenleg Mercedes néven futó alakulatnál. Itt 2007-ben állt szolgálatba rendszeradminisztrátorként, amikor a csapatot még Hondának hívták. Posztját a Brawn GP-s majd a Mercedes-érában is megtartotta, később pedig fokozatosan lépdelt fel a ranglétrán.

Sturland 2017-ben csatlakozott a Mercedeshez pénzügyi ellenőrként. Öt évvel később a szervezet pénzügyi kontrollerévé vált, majd 2023 januárjában megkapta a pénzügyi igazgatói posztot. Mivel évekig dolgozott ezeken a posztokon fontos tudást visz magával többek között az FIA pénzügyi szabályozásairól és a költségplafonról (igaz ez jelenleg nem érvényes az Andrettire).

Az Andrettinél nem Green vagy Sturland az első korábbi Mercedes-alkalmazott, az év elején ugyanis csatlakozott hozzájuk Carolyn McGrory is, aki a csillagosok jogi igazgatója volt 2004 és 2016 között. Később az Alpine-nál dolgozott, onnan igazolt az Andrettihez, ahol szintén jogi igazgatóként dolgozik.

Az Andretti új főhadiszállásának látványterve (Kép: Andretti)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak