Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Gasly Pérez gyengélkedéséről: Valami nem akar összeállni

Gasly Pérez gyengélkedéséről: Valami nem akar összeállni

PlanetF1
Noha nem szívesen véleményezte Sergio Pérez gyengélkedését, a Red Bulltól 2019-ben mindössze 12 futam után menesztett Pierre Gasly úgy érzi, valami nem akar összeállni a mexikói és az alakulat között.

A nehéz tavalyi szezon után 2024 biztatóan indult Sergio Pérez számára, aki az első hétvégéken pont azt hozta, amit a Red Bull elvárt tőle: folyamatosan ott volt a dobogón és fontos pontokat gyűjtött az istálló számára. Ennek köszönhetően szerződését is hamar meghosszabbították… majd jött az újabb fordulat! Pérez az előző hetekben, hónapokban ismét gyengélkedik.

Emiatt már az is felmerült, hogy a bikások idő előtt búcsút vesznek tőle, mint tették azt Pierre Gasly-val is a 2019-es évad során – mindössze 12 közös verseny után. Nem meglepő tehát, hogy a francia véleményét is kikérték Pérez jelenlegi gyengélkedéséről.

Ő maga vonakodott válaszolni, azt viszont jelezte, érzése szerint kettejük helyzete hasonlónak tűnhet, mégsem az. Pérezzel és a Red Bull-lal kapcsolatban pedig olyan érzése van, hogy valami hiányzik a partnerségből, azt viszont nem tudja – és nem is akarja – megmondani, hogy ez a versenyző vagy a csapat miatt van így.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Először is, úgy gondolom, hogy az én helyzetem nagyon más volt, mint most Sergióé” – idézte szavait a PlanetF1. „De én most úgy gondolom, hogy nagyon nagy nyomás nehezedik rá” – folytatta az egyszeres futamgyőztes.

„Igazság szerint, nem tudom, mit mondjak. Sergio jó versenyző, ezzel mindenki tisztában van. De most úgy tűnik, hogy nem tudja összerakni a dolgokat, legyen ez miatta, vagy a csapat miatt. Nem tudom, hogy mi az oka és nem is igazán tudok ehhez hozzászólni” – magyarázta a francia, akitől azt is megkérdezték, milyen gyorsan változhat ez a helyzet.

Ő jelezte, ha valaki nem érzi az autóját, nehezen tud ritmust fogni. „A problémája most végső soron az, hogy nem érzi az autót. Úgy tűnik, nem tudja kihozni belőle a benne lévő teljesítményt. Nem tudom maga, vagy a csapat miatt. De egyértelmű, hogy valami nincs meg a felek között” – mondta.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak