Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Mick Schumacher a McLarennel tesztelt

Mick Schumacher a McLarennel tesztelt

F1i
A Brit Nagydíj után, az eseménynek otthont adó silverstone-i versenypályán a Pirelli gumitesztjének keretén belül a McLaren 2024-es autójával tesztelt az Alpine ülésére hajtó Mick Schumacher.

Három csapat is a Brit Nagydíj helyszínén maradt a múlt vasárnapi megmérettetés után, meghosszabbítva ezzel az egyébként is zsúfolt nyári programot: a mezőny a Spanyol Nagydíj óta folyamatosan „talpon” van, hiszen szünet nélkül utazott Ausztriába, ahonnan szintén pihenő nélkül Silverstone felé vette az irányt.

A „programot” a McLaren, a Haas és a Williams hosszabbította meg a Pirelli kedvéért, a soron követező gumitesztnek ugyanis Silverstone adott otthont. Ez a gyakorlás a 2025-ös abroncsokra összpontosított: az olaszok a prototípusok véglegesítéséhez gyűjtenek adatokat.

Az időjárás végül – akárcsak a hétvége során – nem kedvezett a csapatoknak, hiszen esős pálya fogadta a három autót, a Pirelli viszont ezt a lehetőséget is kihasználta, esély nyílt ugyanis arra, hogy információkat gyűjtsön a köztes abroncsokról. Ahogyan azt a Pirelli-tesztek esetében már megszokhattuk, túl sok információ ezúttal sem látott napvilágot.

Mick Schumacher (Fotó: Alpine)

Azt a különböző jelentésekből megtudtuk, hogy a McLarennel tesztelő Mick Schumacher 56 kört futott és legjobb ideje 1:37.428 volt. Alexander Albon a Williamsszel 1:41.116-os kört jegyzett (ő 86-ot tett meg a nap során), Pietro Fittipaldi pedig 1:42.124-et a Haasszal (a brazil 62 kört teljesített).

A Mercedes-partnerség révén autóba ülő Schumacher napja az adatgyűjtésen kívül a versenyzőnek is fontos lehet, hiszen a tesztkorlátozások idején kevés lehetősége nyílik arra, hogy Forma–1-es autóba üljön és újra felvegye azok ritmusát azt követően, hogy a 2024-es évet a WEC-ben tölti más jellegű versenygépen terelgetésével.

Schumacher legutóbb az Alpine-nal tesztelt, gyakorlása pedig (akárcsak a szintén ülésre hajtó Jack Doohané) a csapatfőnök, Bruno Famin elmondása szerint jól sikerült. A szakember a fiatal németet a teszt után is esélyesnek nevezte a 2025-ös ülésre.

Mick Schumacher (Fotó: XPB)
Borítókép: Kép: Pirelli

További tartalmak