Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

MotoGP-s csapatot venne? Hamilton reagált

MotoGP-s csapatot venne? Hamilton reagált

RN365
Reagált a MotoGP-s csapatvásárlással kapcsolatos hírekre a Mercedes klasszisa, Lewis Hamilton, kinek szavaiból kiviláglik, valóban érdeklődik egy ilyen jellegű szerepvállalás iránt, egyelőre azonban nem tartja időszerűnek.

Július elején merült fel, hogy a motorozásért és a motorversenyzésért köztudottan rajongó Lewis Hamilton fontolóra vette, hogy felvásárolja a MotoGP-ben szereplő Gresini Racinget. Számára a csapatvezetői, vagy a befektetői szerepkör sem volna idegen, hiszen az előző években több sportágban is érdekeltté vált.

Évekig volt például saját alakulata az Extreme-E-ben, ahol korábbi Forma–1-es világbajnoki riválisa, Nico Rosberg is képviseltette magát. Az elektromos autókkal futó terepralis szériából Hamilton az idei évben szállt ki. Ezen felül lassan két éve társtulajdonosa a Denver Broncos nevű NFL-csapatnak is.

Hogy „portfóliója” valóban bővül-e az egyik legeredményesebb szatellit alakulattal, arról természetesen a sajtó is faggatta már. Hamilton válaszában nem tagadta ugyan, hogy megvásárolja az olasz istállót, de szavaiból kiolvasható, hogy egyelőre nem tervez ilyesmit, viszont nem zárkózik el attól, hogy idővel belevágjon a MotoGP-s kalandba.

Álex Márquez a Gresini-Ducatin (Kép: Gresini)

„Mindig szerettem a MotoGP-t” – nyilatkozta a RacingNews365-nek. „Érdekel a sportág lehetséges növekedése is, de ilyen mélységben (hogy csapatot vegyek) még nem néztem bele a dolgokba” – folytatta a hétszeres világbajnok.

„De bármi lehetséges. Ahogyan korábban is mondtam már, érdekel, hogy saját tőkével szálljak be valahová. A Broncos esetében is ez volt az első lépés. És igen… remélhetőleg a következő 5-10 évben még több hasonló lépés jön. Azt majd meglátjuk, hol” – tette hozzá sejtelmesen, jelezve, hogy várható még tőle hasonló jellegű bejelentés.

Ami a MotoGP Hamilton által is emlegetett „növekedését” illeti, az már az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Mediának is az érdeke, hiszen az amerikai cég 2024 elején elindította a motoros világbajnokság felvásárlását is.

Valentino Rossi és Lewis Hamilton (Kép: Yamaha MotoGP)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak