Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Pérez lehetőséget teremtett a McLarennek?

Pérez lehetőséget teremtett a McLarennek?

Autosport
A McLaren ügyvezetője, Zak Brown úgy érzi, Sergio Pérez gyenge formája lehetőséget teremtett csapatának arra, hogy a Red Bull kihívójává váljon a konstruktőri világbajnoki címért folyó küzdelemben.

A 2024-es szezon első futamai alapján úgy tűnt, az idei év is a Red Bull dominanciájáról szól majd, a McLaren Miamiban bevetett fejlesztései, majd a bikások vártnál gyengébben működő újításai és a Mercedes előrelépése végül megváltoztatta az idény dinamikáját. Noha Max Verstappen továbbra is komoly előnnyel vezeti az egyéni tabellát, a konstruktőri kiélezetté válhat.

Ez többek között Sergio Pérez hetek óta gyenge formájának is köszönhető, hiszen miközben Verstappen magabiztosan szállítja a dobogós helyezéseket és a győzelmeket is, ő sokszor a pontzónából is kiszorul. Ezzel a riválisok, mint például a McLaren fontos pontokat hoztak.

A csapat jelenleg harmadik a tabellán (a Ferrari is megelőzi őket, az ő formájuk viszont ingadozó) 78 pontos lemaradással. Azt, hogy Pérez gyenge formája játékba hozta őket, nemrég az ügyvezető, Zak Brown is elismerte. „Végső soron szerintem Pérezen fog múlni” – jegyezte meg, amikor arról kérdezték, milyen kilátásaik vannak a Red Bull-lal vívott küzdelemben.

Zak Brown (Fotó: XPB)

„Valószínűsíthetjük, hogy Max első, második vagy harmadik lesz minden futamon. Eddig eléggé kiegyensúlyozott és valószínűleg többször lesz első, mint harmadik. Előttünk Sergio gyengébb teljesítménye nyitott ajtót” – mutatott rá.

„Úgy gondolom, ha a folytatásban is ugyanannyi pontot gyűjtünk majd a hétvégéken, mint az előző hat versenyen, akkor jók lehetünk. Ezzel tisztában vagyunk. Andrea (Stella) folyamatosan motiválja a csapatot a hétvégéken edzésről edzésre. Képesek vagyunk rá… de nem ez motivál minket, hanem az, hogy minden hétvégén jobbak és jobbak legyünk. Az eredmény majd jön magától” – emelte ki.

A McLaren legutóbb 2012-ben volt harcban a bajnoki címért, vagyis eltelt tizenkét év úgy, hogy a csapat nem jutott a tűz közelébe és közben egy komolyabb szervezeti átalakulás is lezajlott, sokaknak tehát ez lehet az első nagy harca (amennyiben valóban felnőnek a Red Bullhoz).

Brown nem tagadta ez felpezsdítette a csapatot és a dolgozók beszélnek is a lehetőségről. „Mind beszélünk erről… de már Bahreinbe is mind úgy mentünk, hogy ez a bajnokság jó lesz. Epikus lesz. Úgy tűnik, a Mercedes most lendületben van. A Ferrari is ott van, Monacóban még Charles (Leclerc) nyert. Négy csapat nyerhet futamokat a második félévben. Ez fantasztikus. Kár, hogy nem most indult a szezon” – zárta gondolatát az amerikai szakember.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak