Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Stroll magabiztosnak tűnt, de félt Silverstone-ban

Stroll magabiztosnak tűnt, de félt Silverstone-ban

F1i
Azt követően, hogy hetedikként ért célba a Brit Nagydíjon és fontos pontokat gyűjtött csapatának, az Aston Martinnak, Lance Stroll őszintén elismerte, a változó körülmények között futott verseny során többször úrrá lett rajta a félelem. De legyőzte azt.

A hétvége eredményeit nézve „kívülről” úgy tűnik, Lance Stroll végig magabiztosan teljesített a Brit Nagydíj ideje alatt, hiszen az időmérőn és a futamon is legyőzte kétszeres világbajnok csapattársát, Fernando Alonsót, akivel egyébként a versenyen idén negyedik alkalommal szállítottak kettős pontszerzést az utóbbi hetekben gyengélkedő alakulatnak.

A kanadai az események összegzésekor némileg árnyalta a képet, már ami a magabiztosságot illeti, őszintén elismerte ugyanis, hogy a futam ideje alatt, a változó körülmények között többször úrrá lett rajta a félelem. Ezen viszont felülkerekedett.

„Nem voltam túlzottan magabiztos… össze******* a gatyám” – kezdte. „A vegyes körülmények nagyon kemények egy ilyen gyors pályán, mint a silverstone-i. Kemény, amikor hirtelen esni kell az eső, hiszen tényleg talpon kell maradnod, bíznod kell magadban és oda kell tenned magad a tempós kanyarokban” – tette hozzá.

„Ha esik egy kis eső, a nedves foltokon nagyon könnyen el lehet veszíteni az autót és belecsúszni a falba. Határozottan ez volt az egyik legintenzívebb versenyünk. Egy kicsit olyan volt, mint a kanadai az év korábbi szakaszában” – magyarázta.

Lance Stroll (Fotó: XPB)

„Egy kicsit jobb eredményt akartam, de így is jó futam volt, hiszen az átmeneti körülmények között rengeteg dolog elromolhat. Nagyon nehezen tudtuk pályán tartani az autót, szóval őszintén mondom, örülök annak, hogy végül megszereztem ezeket a pontokat” – ismerte el őszintén a kanadai, aki a példaként felhozott hazai futamán is hetedikként ért célba.

A csapattárs, Alonso jelezte, a pontoknak ő is örül, viszont a versenytől többet várt, és úgy érzi, talán több is lett volna benne, ha nem vált túl későn köztes abroncsokra. „Ez jobb hétvége volt. Ausztria után egy kicsit átszerveztük a dolgokat. Megértettünk pár irányt, ami nem volt helyes” – fogalmazott.

„Örülök, hogy visszatértem a pontszerzéshez. Versenyképesnek éreztem magam, de a kerékcserék miatt egy kicsit hazárdjáték volt ez a futam. Túl sokáig vártam a köztesekre, de a pálya száraz volt, és ilyenkor az első körökben sokat romolnak a köztes gumik. Ezt nem akartam bevállalni. Nem jött be a dolog, de ilyenkor kell egy kis szerencse is” – folytatta.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak