Musorujsag
Élő Eredmények

Tiger Woods öt éve nem volt ennyire jó

MTI
Tiger Woods kiváló játékkal a második helyen végzett a profi golfozók legrangosabb sorozatának (US PGA) Palm Harborban rendezett versenyén, ilyen előkelő helyezést pedig legutóbb közel öt éve, még krónikus hátsérülésének kialakulása előtt ért el.

A sportág első számú alakja – aki az elmúlt években négy hátműtéten esett át – a mostani, 6,5 millió dollár összdíjazású Valspar Championshipen végig nagyon kiegyensúlyozottan teljesített, nem voltak komoly hibái, s mind a négy napot az alapütésszámnál jobb eredménnyel fejezte be. Különösen a második és harmadik napon játszott jól, s a vasárnapot már – hármas holtversenyben – a második helyen kezdte meg.

Tiger Woods (Fotó: cbssports.com) (Fotó: cbssports.com)

A zárónapon aztán hiába golfozott jobban mint közvetlen riválisai, a pályát hozzá képest négy ütéses hátránnyal kezdő Paul Casey végül egy ütéssel megelőzte, miután az utolsó pályán a több mint 12 méterről, az egyenlítésért ütött gurítása után a labda kevéssel elmaradt a lyuktól.

„Kifejezetten jól érzem magam fizikailag, a játékom pedig egész héten jó volt. Összességében nagyon elégedett vagyok” – mondta a karrierje során eddig 79 PGA-tornán – köztük 14 Major-viadalon – győztes sztár, aki miatt óriási tömeg gyűlt össze a versenyen. Tavaly 112 ezren látogattak ki a viadalra a négy nap során, míg idén több mint 150 ezer néző volt a helyszínen. Szinte mindenki Woodsot szerette volna látni, s szakaszról szakaszra óriási tömeg kísérte végig a verseny során.

Tiger Woods novemberben tért vissza legutóbb. Idén ez volt a negyedik versenye, s ugyan a másodikon, a februári Genesis Openen két nap után kiesett, a következő héten már a 12. helyen zárt a Honda Classicon. Mostani második helyezése után pedig ezen a héten sem fog pihenni, mivel elindul az orlandói, Arnold Palmer Invitational elnevezésű PGA-viadalon is.

Paul Casey, aki legutóbb 2009-ben nyert US PGA-ben tornát, mostani első helyéért 1,17 millió dollárt (296 millió forint) kapott, míg Woods – illetve a hozzá hasonlóan második Patrick Reed – 572 ezret.

Eredmények:
1. Paul Casey (angol) 274 ütés (70, 68, 71, 65)
2. Tiger Woods (amerikai) 275 (70, 68, 67, 70) és
Patrick Reed (amerikai) 275 (71, 69, 67, 68)

További tartalmak