Musorujsag
Élő Eredmények

Shane Tusup sportágat vált - világbajnok golfozó szeretne lenni

Shane Tusup sportágat vált - világbajnok golfozó szeretne lenni

m4sport.hu
Olimpiai bajnok úszónk, Hosszú Katinka volt edzője és férje, Shane Tusup közösségi oldalán jelentette be, hogy elhagyja az úszóközeget, mert úgy érzi, az úszás már nem nyújt neki fejlődési lehetőséget.

A 30 éves Shane Tusup úszóként kezdte pályafutását, így ismerkedett meg Hosszú Katinkával, azonban mikor az úszónő edzője lett, felhagyott aktív pályafutásával.

A 2018-as botrányos év után, miután külön váltak útjaik olimpiai bajnok úszónkkal, eltűnt a közönség elől, visszaköltözött az Egyesült Államokba, hosszú ideje közösségi oldalaira sem posztolt, azonban szerdán reggel közleményt adott ki, melyben magyarázatot adott az elmúlt fél évben történtekre.

Arról van szó, hogy úgy gondolja, annak ellenére, hogy óriási sikereket ért el edzői szinte az úszásban, többre vágyik. Elárulta, a 2018 nemcsak profi karrierjében, hanem magánéletében is életének legnehezebb éve volt, rájött arra, hogy sok mindent tisztáznia kell magában.

Az volt úszóedző egy teljesen új, lehetetlennek tűnő célt tűzött ki maga elé, egy teljesen más sportágban.

„Úgy döntöttem, hogy egy őrült, szinte lehetetlen célt vállaltam azzal, hogy profi golfozóként világbajnoki címet nyerjek” – írja Tusup a Facebookon.

Hozzátette azt is, hogy életében először augusztusban golfozott, azonban az első alkalom annyira magával ragadta, mint annak idején az úszás. Az év utolsó heteiben döntötte el, változtatni fog karrierjében és az úszás során szerzett tapasztalatait felhasználva szeretne a golf sportág egyik legjobbjai közé kerülni.

„Nem tudom garantálni, hogy én leszek a legjobb, de azt garantálhatom, hogy én leszek az, aki a legkeményebben dolgozik” – zárja mondandóját Shane Tusup.

További tartalmak