Musorujsag
Élő Eredmények
×

'96 után lesz megint magyar íjász az olimpián

'96 után lesz megint magyar íjász az olimpián

mti
Balogh Mátyás kvótát szerzett az íjászok olimpiai pótkvalifikációs versenyén Párizsban.

A 21 éves magyar bajnok a szombati rangsorolóban egyéni legjobbját elérve 657 FITA kört lőtt – 22. legjobbként a 94 fős mezőnyben –, ezzel teljesítette az olimpiai induláshoz szükséges 640 FITA körös szintet.

Ahhoz, hogy elindulhasson a japán fővárosban, a Párizsban elérhető kvóták valamelyikét is meg kellett szereznie. Az első fordulóban, vasárnap 6-0-ra nyert elefántcsontparti ellenfelével szemben, majd hétfőn a lett Davis Blaze (6-4), a thaiföldi Denchai Thepna (7-3) és az argentin Mario Damian Jajarabilla (6-0) legyőzésével jutott a legjobb nyolc közé. A magyar szövetség tájékoztatása szerint ez olimpiai kvalifikációt ért, mivel az eredetileg megszerezhető négy indulási jog mellé a csapatversenyből további három kvóta került át az egyéni viadalhoz. A negyeddöntőbe pedig két ukrán jutott, egy országból viszont csak egy versenyző szerezhet kvalifikációt.

A legutóbbi öt olimpián nem szerepelt magyar íjász, 1996-ban, Atlantában Kovács Judit 45., Kiss Tímea pedig 51. lett.

Borítókép: Ópusztaszer, 2017. június 18. Hagyományőrző íjászok a Nyílzápor elnevezésű, a 907-es pozsonyi csata 1110. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen 2017. június 18-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

További tartalmak