Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hosszabbított a magyar hokiválogatott finn kapitánya

MTI
Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott finn szövetségi kapitánya kedden egy évvel meghosszabbította szerződését.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója emlékeztet rá, hogy Tolvanen egy éve irányítja a nemzeti csapatot, amely közel állt a feljutáshoz az áprilisi, hazai rendezésű divízió I/A világbajnokságon. A finn szakvezető szerződéshosszabbítása azt jelenti, hogy a jövő évi, kazahsztáni tornára is ő készíti fel a válogatottat.

Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott finn szövetségi kapitánya (k) a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország - Szlovénia mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 25-én. A szlovén válogatott 4-1-re győzött. MTI Fotó: Kovács Tamás Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott finn szövetségi kapitánya (k) a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország – Szlovénia mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 25-én. A szlovén válogatott 4-1-re győzött.
MTI Fotó: Kovács Tamás

„A döntésemben a legnagyobb szerepet az játszotta, hogy jól érzem magamat Magyarországon, lelkes emberekkel dolgozhatok együtt. Nagy tervek vannak, történnek változások, és látható a magyar hoki fejlődése, de végső soron az emberek, a játékosok, edzők, vezetők, szurkolók jelentették a döntő tényezőt” – nyilatkozta a 62 éves edző.

Hozzátette, az előző idényben tettek egy lépést előre, de a következő lépés, a következő szezon nagy kihívást jelent. „Ezzel együtt jó érzésem van a jövőt illetően. Megvan bennünk a potenciál, hogy fejlődjünk, még több tehetséges játékos szerepelhet majd nemzetközi színtéren, és tudjuk, hogy az A csoportos mezőny szintje egyre közelebb kerül” – vélekedett Tolvanen.

További tartalmak