Bostoni győzelem a Winter Classicon

Az NHL hagyományos szabadtéri mérkőzésén a Chicago Blackhawks csapatát verték 4-2-re.

A Boston Bruins 4-2-re nyert a Chicago Blackhawks ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hagyományos szabadtéri mérkőzésén, azaz a Winter Classicon.

Az Indiana állambeli Notre Dame Stadiumban telt ház, 76 126 néző szurkolta végig az összecsapást, ezzel minden idők második legnézettebb NHL-mérkőzése lett. A rekordot a 2014-es Winter Classic tartja, amelyet a Michigan Stadiumban 105 491 drukker előtt játszott a Detroit Red Wings és Toronto Maple Leafs.

Tuukka Rask, a Boston kapusa 36 védéssel járult hozzá csapata sikeréhez, a győztes gólt Sean Kuraly ütötte. A finn hálóőr 469 alapszakaszmérkőzésén lépett jégre, ezzel klubrekorder lett.

A Nashville Predatorsban Juuse Saros hibátlanul védett a Phildalphia Flyers ellen 4-0-ra megnyert összecsapáson. Mellette a kétgólos Viktor Arvidsson játszott főszerepet.

Szintén megóvta kapuját a góltól Marc-Andre Fleury, az előző idényben nagydöntős Vegas Golden Knightsban, igaz, mindössze 17 próbálkozást kellett hárítania a Los Angeles Kings ellen. Kollégája, Jack Campbell karriercsúcsot jelentő 46 védést mutatott be, csapata azonban 2-0-ra kikapott.

Eredmények:

Vegas Golden Knights-Los Angeles Kings 2-0

Chicago Blackhawks-Boston Bruins 2-4

Nashville Predators-Philadelphia Flyers 4-0