Musorujsag
Élő Eredmények

Karnyújtásnyira a végső győzelemtől a St. Louis Blues

Karnyújtásnyira a végső győzelemtől a St. Louis Blues

MTI
A vendég St. Louis Blues 2-1-re nyert a Boston Bruins ellen csütörtökön, így már csak egy győzelem választja el története első bajnoki címétől az észak-amerikai jégkorongligában (NHL).

A nagydöntő ötödik, bostoni meccsére az előző találkozón állkapocstörést szenvedett Zdeno Chara, a Bruins szlovák hátvédje is harcra készen állt, és végül közel 17 percet játszott.

Az első harmadot az óriási küzdelem jellemezte, a csapatok előtt adódott néhány nagy helyzet, azonban egyik oldalon sem sikerült a korongot a kapuba juttatni. A második szakaszban aztán gyorsan rosszra fordultak a dolgok hazai szempontból, mivel még egy perc sem telt el a kezdést követően, és a Blues gyönyörű góllal máris vezetést szerzett: Zach Sanford a kapu mögül, a lábai között tette vissza a korongot a bekorcsolyázó Ryan O’Reillynak, aki fonákkal emelt a hálóba.

A folytatásban a Boston óriási erőket mozgósított, ám sokáig képtelen volt Jordan Binningtonnak gólt ütni, a Blues pedig a harmadik harmad közepén kettőre növelte előnyét. A gól komoly indulatokat váltott ki a Bruins drukkereiből, ugyanis a gól előtt a St. Louis úgy szerzett korongot a hazaiak harmadában, hogy csatára, Tyler Bozak bottal gáncsolta a hazai Noel Acciarit. A nézők az eset után azonnal hangos tüntetésbe kezdtek, haragjukat pedig csak fokozta, amikor a játékvezetők nem vonták vossza a gólt, és nem állították ki Bozakot.

A hajrában a Bruinsnak a szépítés összejött, de egyenlíteni nem tudott, így vasárnap este St. Louisban kell nyernie ahhoz, hogy még legyen esélye megszereznie a Stanley Kupát.

Eredmény, Stanley Kupa-döntő, 5. mérkőzés:

Boston Bruins-St. Louis Blues 1-2

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-2 a St. Louis javára.

Borítókép: Karnyújtásnyira a végső győzelemtől a St. Louis (Fotó: twitter.com)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek