Musorujsag
Élő Eredmények

Együttműködik a fehérvári és a győri hokiklub

m4sport.hu
Együttműködési megállapodást kötött a Fehérvár AV19 SC és a Győri ETO HC jégkorongcsapata.

A fehérvári klub közleménye szerint az együttműködés célja a következő három évben a fehérvári klub által újraindított Titánok-projekt közös fejlesztése, melynek része az Erste Liga-csapat Győrben való szerepeltetése, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián pallérozódó fiatalok mellett immár a Győrben nevelkedő tehetségek fokozatos beépítése is. A szakmai irányítást az együttműködés ideje alatt a Fehérvár AV19 SC végzi. Az együttműködés és a két klub által indított program hosszútávú célja egyrészt egy stabil győri férfi elsőosztályú csapat kialakulása, másrészről a ma még Magyarországon egyedülálló, ugyanakkor szakmailag előrelépést jelentő és gazdaságilag is fenntartható úgynevezett farmcsapat-jellegű együttműködés létrehozása. A két fél rendszeres szakmai konzultációkon folyamatosan elemzi és figyeli a program alakulását.

A hároméves megállapodás első ütemében a Fehérvári Titánok csapata legalább 12 hazai mérkőzését Győrben, a 2019-ben átadásra kerülő Nemak Jégcsarnokban rendezi meg, majd a második évben a gárda összes hazai mérkőzésének helyszíne Győr lesz. Az együttműködés harmadik évére az együttes megjelenésében, megnevezésében is markánsan megjelenik a győri klub, emellett folyamatosan beépítik az erre szakmai értelemben alkalmas székesfehérvári és győri, saját nevelésű játékosokat is.

A Fehérvári Titánok győri mérkőzéseire a Székesfehérváron váltott 2019/2020-as szezonbérletek érvényesek lesznek, a klub szurkolói számára pedig – előzetes regisztrációt követően – a győri klub díjmentes szurkolói buszokat biztosít a mérkőzésekre.

„A jégkorongban mindig is létezett olyan megállapodás, ahol kölcsönadtak egy-egy játékost más kluboknak, most pedig egy Erste Liga-csapat játszik másik helyen, idővel győri fiatalokat is beépítve – mondta a megállapodás kapcsán zélig Viktor, a fehérvári klub szakmai igazgatója. – Ilyen együttműködésre még nem volt példa Magyarországon, kíváncsian várjuk, hogy mit ad ez hozzá a fehérvári és győri jégkoronghoz. Fehérváron az EBEL-csapat a fő termék és fontos, hogy a Titánok nem csak az EBEL-csapat árnyékában fognak szerepelni, egy olyan közönség előtt fognak játszani, ahol idővel meg tud szilárdulni a felnőtt jégkorong. Remélem, hogy a győri közönség nagy számban lesz kíváncsi a srácokra, hiába csak egy farmcsapatról van szó, egy fiatal edzői stábbal nagyon motiváltak abban, hogy sikeresek legyenek.”

Szélig az M4 Sportnak nyilatkozva hozzátette, a farmcsapat fenntarthatóvá tétele mellett az együttműködés további célja a közönség és a fiatalok hokisok toborzása.

„Már dolgoztunk együtt Székesfehérvárral, 1997 és 1999 között, kettős igazolással sok fehérvári fiatal játszhatott itt – idézi a közlemény Szarvas Zoltánt, a Győri ETO HC alelnöke. – Komoly hokiélet volt városunkban, 500-700 néző látogatott ki egy-egy mérkőzésre először szabadtéren, majd sátorban, így ez a váltás nagyon fontos. Szeptemberre terveztük az átadást, egy kicsit csúszik a projekt, de bízom benne, hogy októberre
minden kész lesz. 1500 néző fér majd be, akiket két LED-fallal és modern hangosítással várunk. Szeretnénk visszahozni a jégkorongot Győrbe, hiszen nagy űr van ezen a téren. Az utánpótlásunk jelenleg jó kezekben van, nekik is motiváció, hogy első osztályú csapathoz csatlakozhatnak.”

További tartalmak