×

Magyar játékos a 2020-as NHL-draft jelöltjei között

Hosszú évek után ismét van magyar hokis a világ legerősebb jégkorong-bajnokságának draftlistáján.

A világ legerősebb jégkorongligájának (NHL) játékosfigyelő részlege közzétette több mint 300 draftjelöltet tartalmazó listáját. Erre került fel a 18 éves magyar hokis, Papp Kristóf neve is.

A draftra csak 2020 júniusában kerül sor, az NHL Central Scouting Services az év ezen időszakában még nem ad meg várható sorrendet, ilyenkor három kategóriát határoznak meg. Papp Kristóf a C-be került, ami azt jelenti, hogy a megfigyelők aktuális ismeretei szerint a játékosbörze negyedik-hatodik körében lehet esély arra, hogy kiválasszák.

Mint a hazai szövetség sajtóközleményéből kiderül, Papp hosszú évek óta a tengerentúlon pallérozódik, jelenleg a második szezonját tölti a világ egyik legerősebb juniorbajnokságában, az amerikai USHL-ben. A csatár az előző szezonban minden idők legeredményesebb tengerentúli korosztályos elitligás magyar játékosa lett, amikor a Madison Capitols színeiben 58 mérkőzésen 38 pontot szerzett. A most zajló idényt is kiválóan kezdte, 4 mérkőzésen 5 pontja van, 2 gól és 3 gólpassz formájában.

Papp Kristóf 17 évesen meghatározó játékosa volt a magyar U20-as válogatottnak a tavaly decemberi divízió I/B csoportos világbajnokságon, ahol is a torna gólkirálya lett 6 találattal.