Fél lábbal már a kupaelődöntőben a Jegesmedvék

A DVTK Jegesmedvék csapata házigazdaként a papírformának megfelelően magabiztos, 7-0-s győzelmet aratott a Fehérvári Titánok felett a Jégkorong Magyar Kupa második fordulójának első mérkőzésén, vasárnap.

A miskolci együttes az első fordulóban kiemeltként nem lépett jégre, míg a székesfehérvári csapat a Schiller-Vasast búcsúztatta kettős győzelemmel.

Az elődöntőbe jutásért zajló párharcot esélyeshez méltón a szlovák élvonalban érdekelt Jegesmedvék kezdték aktívabban, és egy gyors ellentámadásnak, illetve egy távoli lövésnek köszönhetően kétgólos előnybe kerültek, sőt a nyitó harmadban háromra növelték a különbséget.

A második húsz percben is uralta a játékot a DVTK, egyszer be is talált egy végetekig kijátszott akcióból, ám itt már a hazaiak kapusától, Adorjántól is láthatott néhány védést a 911 fős közönség.

A rendkívül sportszerű, mindössze három kiállítást hozó találkozó kissé alacsonyabb tempójú záró felvonásában további három gólt szerzett a DVTK Jegesmedvék, ezzel eldöntötte a továbbjutást a november 20-i visszavágó előtt.

A másik két párharcban az Újpest az Erste Liga-győztes Ferencvárossal, míg a Debrecen a másik Tipsport Ligás csapattal, a MAC Újbudával találkozik november 20-án és 27-én. A második kör továbbjutói az elődöntőbe kerülnek, amelynek automatikusan tagja a címvédő Hydro Fehérvár AV19.

Magyar Kupa, 2. forduló (az elődöntőbe jutásért), 1. mérkőzés:
DVTK Jegesmedvék-Fehérvári Titánok 7-0 (3-0, 1-0, 3-0)
gólszerzők: St. Pierre (7.), Vandane (14., 59.), Kiss P. (18.), Beauvillier (22.), Szirányi (48.), Részegh (57.)

Öt góllal győzött a címvédő Ferencváros az Erste Ligában. A címvédő házigazdaként 5-0-ra legyőzte a Schiller-Vasas csapatát a jégkorong Erste Liga alapszakaszának vasárnapi játéknapján.

Eredmények:
SC Csíkszereda (román)-Gyergyói HK (román) 4-5 (1-1, 2-1, 1-2, 0-1), hosszabbítás után
FTC-Telekom - Schiller-Vasas HC 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)
Debreceni EAC-Corona Brasov (román) 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 1-0), hosszabbítás után
Hokiklub Budapest-Újpesti TE 6-2 (1-0, 3-1, 2-1)