Musorujsag
Élő Eredmények

Hári János szerint hamarabb is eldönthették volna az észtek elleni olimpiai selejtezőt

MTI
A Nottinghamben zajló olimpiai selejtezőtornán szereplő jégkorong-válogatott csatára szerint ráfázhattak volna az észtek ellen a rossz helyzetkihasználására.
Hári János a svédek elleni mérkőzésen a budapesti Tüskecsarnokban (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A 4–1-es győzelem során triplázó Hárinak saját bevallása szerint két szerencsés gólja is volt, míg társai az első sorból több nagy helyzetben is „megspórolták” a pontos befejezést a következő két meccsre.

„Rossz esetben lehetett volna 3–2, és akkor izgulhattunk volna a végén. Hamarabb el kellett volna dönteni, de győzni kellett, és ez összejött” – fogalmazott.

Hozzáfűzte: a második szünetben az edzői stáb azt kérte, vegyék fel újra a saját intenzitásukat, mivel belelassultak az ellenfél tempójába.

Az MTI kérdésére kiemelte: a románok ellen szombaton mindenben jobban kell teljesíteniük, a helyzetkihasználásban, a korongbirtoklásban és a keményebb védekezésben.

„Mindenben egy fokkal jobban kell teljesíteni, mert az ellenfél is egy fokkal jobb lesz.”

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány a románok elleni, szombati találkozóra előre tekintve rámutatott: a felek nagyon jól ismerhetik egymást, a szakember kemény és jó összecsapásra számít.

A finn szakember méltatta Hárit, aki fontos gólokat szerzett, és egyben örömét fejezte ki, hogy a nyitó harmadban olyan sebességen játszott a csapata, amit elvárt a játékosoktól. Hozzátette: a második húsz percben gyengébb volt a tempó, amivel nem volt elégedett, ám a záró felvonásra ismét javult a játék, és több lehetőséget is kidolgozott az együttes.

Kitért Kóger Dánielre, aki a találkozó felénél sérült meg, ám mint mondta, még nem tudja, milyen súlyosan.

Jussi Tupamäki, az észtek ugyancsak finn szakvezetője kiemelte: fiatal játékosainak remek tapasztalatszerzési lehetőség ez a torna, és örül a teljesítményüknek, mert ugyan követtek el hibákat az erősebb ellenféllel szemben, mégis tartották magukat a terveikhez.

További tartalmak