Úgy ért véget az osztrák jégkorongliga, hogy nem avattak bajnokot

A rájátszás további meccseit csak csak zárt kapus meccseken játszhatták volna,ennek viszont nem látták értelmét

Azonnali hatállyal véget ért az osztrák jégkorongliga, így a mostani szezonban nem hirdetnek bajnokot. Az EBEL keddi tájékoztatása szerint a liga elnöksége, valamint az érintett klubok közösen úgy döntöttek, hogy beszüntetik a 2019-20-as idényt.

Az osztrák kormány a koronavírus-járvány miatt kedden április elejéig betiltott minden olyan rendezvényt, amelyen 500 főnél nagyobb közönség részvétele várható. Christian Feichtinger, az EBEL ügyvezető igazgatója ennek kapcsán bejelentette: a rájátszás további szakaszában csak zárt kapus mérkőzéseket rendezhettek volna, amelynek viszont nem látták értelmét.

A 11 csapatot - köztük a Fehérvár AV19-et - felvonultató mezőny az idényből letudta már az alapszakaszt és a középszakaszt. Jelenleg a negyeddöntős párharcoknál tartottak - már a búcsúzó fehérváriak nélkül -, ezekből három játéknap küzdelmeit tudták megrendezni a múlt héten keddtől szombatig.

A liga döntése értelmében a Red Bull Salzburg, a Südtirol Alperia, valamint a Vienna Capitals vehet majd részt a Bajnokok Ligája selejtezőjében.