Félbemarad az Erste Liga, a Fradi és a Csíkszereda a megosztott bajnok

A Magyar Jégkorong Szövetség az elődöntők második mérkőzései után lezárta az Erste Liga-szezont, amelynek bajnoka megosztva az FTC-Telekom és a Sport Club Csíkszereda lett.

Az MJSZ tájékoztatása szerint a kormány által elrendelt vészhelyzet értelmében zárt kapuk mögött ugyan folytatódhatott volna a bajnokság, de a szövetség „a versenyben maradt csapatok véleményét kikérve, a játékosok, a stábtagok és a további érintettek egészségét elsőrendű fontosságúnak tekintve, a szurkolók érdekeit is figyelembe véve úgy döntött, hogy a sorozatot lezárja.”

Az Erste Ligában az elődöntők második mérkőzéseit játszották le eddig, a Ferencváros az Újpest, a Csíkszereda pedig a Gyergyói HK ellen vezet 2–0-ra. „A párharcok állását és a szezon eredményeit szem előtt tartva a konzultációk nyomán teljes egyetértésben az a döntés született, hogy az Erste Liga bajnokának megosztva az FTC-Telekomot és a Csíkszeredai Sportklubot tekintik, bronzérmeseinek pedig a Gyergyói HK-t és az UTE-t. Emellett az idei szezon magyar bajnoka az FTC-Telekom, ezüstérmese az UTE. A bronzérmes a középszakasz eredményei alapján a Dunaújvárosi Acélbikák” – áll a szövetség közleményében.

A kormány által elrendelt veszélyhelyzet értelmében a 100 fősnél nagyobb beltéri, 500 fősnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják, ami a mozikra, a színházakra és a sportrendezvényekre is vonatkozik.

Az Erste Liga immár a hatodik élvonalbeli bajnokság Európában – az EBEL, az Extraliga, a DEL, a lengyel és a norvég pontvadászat után –, amely a járvány miatt kényszerűségből félbeszakad.