Musorujsag
Élő Eredmények

Cortina elfogadja, hogy kikerült a képből

mti
Mivel nem tudna főállásban szövetségi kapitányként dolgozni, így Pat Cortina elfogadja, hogy kikerült a képből a női jégkorong-válogatottnál.
Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya beszél játékosaihoz a női jégkorong divízió I/A világbajnokság Magyarország – Norvégia mérkőzésén a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban 2019. április 7-én (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

„Az új általános igazgató megkeresett, és kifejtette nekem a véleményét. Idén nem tudtam a lányok mellett lenni, Vas Márton pedig olyan kapitányt szeretne, aki az év egészében a csapattal tud dolgozni. Megértettem, és elfogadtam, hogy kikerültem a képből, teljesen világos a döntés” – nyilatkozott az M4 Sportnak az 55 éves kanadai szakember, aki a német élvonalbeli Grizzlys Wolfsburg vezetőedzője.

Hozzáfűzte, követni fogja az együttes útját, amelynek mindig is különleges helye lesz a szívében, az edzői karrierjében. „Remélem, a jövőben még lesz lehetőségem valamilyen formában segíteni, akár a férfi, akár a női válogatottat vagy az utánpótlást. Bármiről is legyen szó, ha belefér, én csinálom” – hangsúlyozta Cortina, aki a 2008-as szapporói divízió I-es vb-n a férfi válogatottat vezette feljutásig, majd a rákövetkező évben, az A-csoportban is a gárda élén állt.

A női válogatott március végétől a kanadai Truróban a csehekkel, a dánokkal, a japánokkal és a németekkel találkozott volna a világelitben, ám a tornát a koronavírus-járvány miatt jövőre halasztották. „Ez a szituáció egy jó lecke, hogy nem vagyunk legyőzhetetlenek. Néha a sportolók, a profi sportban dolgozók azt hisszük, mi vagyunk a legfontosabbak. Ám ez most egy jó emlékeztető, hogy az élet mindannyiunk felett áll. Tanulnunk kell ebből” – fejtette ki a világjárvány kapcsán Cortina.

A következő szezon kezdetére vonatkozó kérdésre azt felelte: abban sem biztos, hogy lehetséges lesz egy csarnokban vagy futballstadionban összegyűlni anélkül, hogy létezne már a vakcina. „Az ellenszer feltalálása vagy a kollektív immunitás kialakulása előtt kockázatosak lehetnek az ilyen összejövetelek” – hangsúlyozta.

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

További tartalmak