Musorujsag
Élő Eredmények

Visszalép a szlovák jégkorongbajnokságtól és az Erste Ligában indul a MAC

Visszalép a szlovák jégkorongbajnokságtól és az Erste Ligában indul a MAC

MTI
A koronavírus-járvány hatására visszalép a szlovák jégkorongliga következő idényétől, és az Erste Ligában szerepel a MAC.

„Az ismert okok miatt – a járvány és annak gazdasági, társadalmi hatásai – az anyagi háttér bizonytalanná vált, valamint ellentmondásos hírek érkeztek a szlovák bajnokságról is, így azt a döntést hozták a MAC Újbuda tulajdonosai, hogy a csapat visszalép a Tipsport Extraliga jövő évi küzdelmeitől” – jelentett be hétfőn közösségi oldalán az újbudai együttes.

A közlemény kiemelte, az új, fele-fele arányban a MAC Jégkorong Akadémia és KMH Sportegyesület érdekeltségében lévő csapat – amely a Hokiklub Budapest Erste Ligás licencét viszi tovább -, általános igazgatója és egyben vezetőedzője Kangyal Balázs, másodedzője pedig Marton Tibor lesz. Az együttes MAC HKB Újbuda néven indul az Erste Ligában, ahová be is adta hivatalos nevezését.

A beszámoló alapján a csapat gerincét MAC-nevelésű, Erste- és Extraligás tapasztalattal rendelkező fiatal játékosok alkotják majd, egyúttal érkezni fog egy teljes sornyi húzóember is.

A klub szakmai koncepciójának kiemelten hangsúlyos eleme a saját nevelésű utánpótláskorú játékosok beépítése a csapatba, így a két bázisegyesület legjobb junior játékosai számára folyamatosan adott lesz a lehetőség a csapatba kerüléshez, természetesen ezekért a helyekért küzdeni és bizonyítani kell majd.

A csapat otthona a várakozások szerint továbbra is a Tüskecsarnok lesz.

„Mindez nem jelent visszalépést. Az Erste Liga is nagyon erős bajnokság, ezt pontosan tudjuk, hatalmas csatákat vívtunk itt három éven át, 2018-ban fantasztikus küzdelemben nyerni is tudtunk a végén. Most is bele fogunk adni mindent, de arról sem mondunk le, hogy megerősödve később egy még nagyobb kihívást jelentő ligában próbálja ki magát a csapat” – zárul a közlemény.

Az elmúlt két idényben a szlovák élvonalban szerepelt a MAC Újbuda: Majoross Gergely vezetésével a tavalyi idényben a negyeddöntőben maradt alul a Zólyom elleni párharcban, míg a legutóbbi, a világjárvány miatt idejekorán véget ért szezonban tizedikként zárt a 13-as mezőnyben.

További tartalmak