Musorujsag
Élő Eredmények

Tizenegy csapat nevezett a magyar hokiliga következő szezonjára

mti
Tizenegy csapat nyújtotta be nevezését a magyar bázisú nemzetközi jégkorong Erste Liga 2020/2021-es idényére.

A sorozat honlapján olvasható közlemény szerint a nevezési határidő hétfő éjfélkor zárult le, ugyanakkor a dokumentáció több klub esetében még nem teljes, ezek az egyesületek pedig június 2-ig végezhetik el a hiánypótlást.

A bajnokságba a Corona Brasov, a DEAC, a Dunaújvárosi Acélbikák, a DVTK Jegesmedvék, a Fehérvári Titánok, az FTC-Telekom, a Gyergyói HK, a MAC-HKB Újbuda, a Schiller HC, az SC Csíkszereda, valamint az UTE nevezett.

A közleményben az áll, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzetre tekintettel a nevezések augusztus 1-ig szankció nélkül visszavonhatók, a DVTK Jegesmedvék pedig feltételes nevezést adott be, indulása a szlovák extraligás szereplésétől függ.

Az osztrák ligában közben elfogadták a Bratislava Capitals jelentkezését, miután a pozsonyi klub eleget tett a belépéshez szükséges összes kötelezettségnek.

Az előző idényben rajthoz állt 11 klub – köztük a Hydro Fehérvár AV19 – már korábban leadta nevezését, a pozsonyiak csatlakozásával a mezőny páros számú lesz.

A következő szezonba így öt ország – Ausztria, Olaszország, Csehország, Magyarország és Szlovákia – csapatai versengenek majd a ligában, amelynek az Erste Bank kiválásával új névadó szponzora van a bet-at-home fogadóiroda jóvoltából. A cseh HC Znojmo szereplése ugyanakkor gazdasági okok miatt egyelőre kérdéses.

A 2019/20-as idényt a koronavírus-járvány miatt március 10-én beszüntették és nem hirdettek bajnokot. Az új szezon tervezett kezdési dátuma szeptember 18., ám a járványhelyzet miatt ez változhat.

További tartalmak