Musorujsag
Élő Eredmények

Utánpótlására épít, csak magyar játékosokkal vág neki az Erste Ligának a MAC

Utánpótlására épít, csak magyar játékosokkal vág neki az Erste Ligának a MAC

M4 Sport
Hétfőn jelentette be a MAC jégkorongcsapata, hogy a koronavírus-járvány hatásai miatt visszalép a szlovák jégkorongligától és az Erste Ligában szerepel majd. A döntés kapcsán az M4 Sport Kangyal Balázzsal és Marton Tiborral, a MAC-HKB Újbuda vezető- illetve másodedzőjével beszélgetett.

„Nagyot nem ugrunk az ismeretlenbe, mert mindenkit ismerünk, akikkel együtt fogunk dolgozni – mondta el Kangyal Balázs, hiszen eddig Martonnal együtt a MAC U18-as csapatát vezették, zsinórban háromszor bajnoki címig. – Változott a helyzet, mert megjelent a koronavírus, nagyjából semmit nem lehet tudni a jövőről, bajnokságokról, utazásról, arról, ki hogyan tud közlekedni, hogyan fogják tudni a csapatok a költségvetést összerakni. Tulajdonképpen ezért lett az, hogy egy csapattal indulunk majd az Erste Ligában. Csak magyar játékosunk lesz” – árulta el, hozzátéve, hogy MAC HKB Újbuda lesz a hivatalos csapatnév.

„Ez most egy nagyon jó lehetőség a fiataloknak, a felnőtt csapattól függetlenül már nagyon régóta gondolkodtunk ezen” – vette át a szót Marton Tibor, ő is kiemelte, már régóta dolgoznak együtt ezekkel a játékosokkal, így kevés az ismeretlen tényező ebben az új helyzetben.

Az újrakezdéssel kapcsolatban optimisták, úgy vélik, szeptemberben el tud indulni a liga, az pedig csak részletkérdés, hogy nézőkkel vagy nézők nélkül. Elárulták, a saját utánpótlásra szeretnék építeni az együttest, körülbelül 30 fővel számolnak, lesznek stabil játékosaik, de rotálni fogják a keretet. „Nem csak fiatal játékosaink lesznek, de az igazán fiatalok is tudnak majd játszani amellett, hogy az utánpótláscsapatban is szerepelnek. A célunk az, hogy lehetőségeink szerint minél messzebbre jussunk, mondjuk februárig” – beszélt a célkitűzéseikről Kangyal.

Az utánpótlásukkal teljesen meg vannak elégedve, hiszen nemcsak MAC színekben értek el sikereket korábbi játékosaik. Hosszabb távú terveik között szerepel, hogy olyan új, fiatal tehetségeket adjanak a magyar jégkorongnak, mint amilyen Stipsicz Bence vagy Erdélyi Csanád.

A teljes beszélgetést a lejátszóra kattintva tekintheti meg.

További tartalmak