×

Az NCAA-be igazoló Papp Kristóf szerint még előny, hogy itthon készül

Jelenleg heti négy-öt jeges edzéssel, Magyarországon készül Papp Kristóf, aki ősztől az észak-amerikai egyetemi jégkorong bajnokság (NCAA) első divíziójában szereplő Michigan State University játékosa lesz.

Első körben 75%-os egyetemi ösztöndíjat kínáltak a 18 éves jégkorongozónak, amit elutasított, mondván nem szeretné tovább terhelni szüleit, akik évek óta rengeteget áldoznak arra, hogy ő az Egyesült Államokban hokizhasson és egy nap az NHL-ben játsszon.

A következő meccsén lőtt egy mesterhármast, majd megkapta a teljes ösztöndíjat a michigani egyetemtől. E történet kiválóan jellemzi Papp Kristófot, a magyar jégkorong egyik legnagyobb ígéretét.

Az ősztől első magyarként játszhat az NCAA elitjében, Papp továbbá szerepel az NHL előzetes draftlistáján is, és ő lehet a 4. magyar, akit kiválasztanak. (A játékosbörze időpontja az NHL tervezett folytatásától és az idény lezárásától függ.)

Papp az első számú amerikai junior ligában, a USHL-ben már letette névjegyét, most egy szinttel feljebb, tulajdonképpen a harmadik legerősebb amerikai ligában bizonyíthat. Kristóf a járványhelyzet miatt előreláthatólag júliusig itthon készül, az M4 Sport az egyik edzésén látogatta meg: a készületekről, kiharcolt ösztöndíjról és természetesen az NHL-draftról is szó esett:

Pappal együtt készül két másik feltörekvő tehetség, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) által az év legjobb elsőéves felnőtt játékosának (Kósa Ambrus-kupa) választott Páterka Bence és az év ifi játékosának járó díjjal (Leveles-kupa) kitüntetett Keresztes Levente.

Mindketten tagjai voltak a decemberben divizió I/B csoportos világbajnokságot nyerő U20-as válogatottnak. Páterka a Vasasban és a DVTK Jegesmedvék csapatában, Keresztes pedig az amerikai NCDC juniorligában érdekelt Twin City Thunder együttesében nyújtott maradandó szezont, melyet az M4 kamerája előtt értékeltek.