Musorujsag
Élő Eredmények

Olimpiai hokidöntők az M4 Sporton: kedvcsináló Spiller Istvánnal

M4 Sport
Az M4 Sport olimpiai visszatekintő sorozatának végéhez közeledve hétfőtől megmutatjuk öt téli olimpia jégkorongdöntőjét, amelyekről Spiller István „hokiprofesszorral” beszélgettünk kedvcsinálóként.

A hét első napján 17:15-től az 1998-as naganói játékok cseh–orosz fináléja kerül adásba. Spiller István elmondta, a Japánban rendezett téli olimpián szerepelhettek először hivatalosan NHL-hokisok, a kanadai sztárválogatott azonban nem jutott döntőbe, mivel az egész tornán bombaformában védő Dominik Hasek „kivédte a szemüket”.

A cseh kapuslegenda a döntőben is maradandót alkotott. „Később cseh csillagászok egy kisebb égitestet neveztek el Dominátornak. Nem lesz sok gól, de annál fantasztikusabb játék lesz” – harangozta be a meccset szakértőnk.

Kedden 16 órától a torinói olimpia svéd–finn döntőjét mutatjuk meg az M4 Sporton. Spiller István a 2006-os tornára visszaemlékezve felelevenítette, hogy több NHL-játékosnak néhány nappal a tengerentúli mérkőzése után már az európai olimpián kellett játszania. „Kimentem a csehek első edzésére, azt se tudták, hogy a csarnok órája délelőtt vagy este tízet mutat. A svédeknek kellett egy kis idő, amíg átálltak, de amikor már nem lehetett hibázni, akkor nem hibáztak. Ez is egy szoros döntő lett, egy gól különbséggel.”

Szerdán 13 órától a 2010-es vancouveri játékok Kanada–USA döntője következik, amely hosszabbításban dőlt el. „Kanadában a hoki a mindenség, erre bejutnak a döntőbe úgy, hogy addig bucira vertek mindenkit. De az USA-ból is rengeteg szurkoló jött, gyakorlatilag házi döntő volt” – érzékeltette a hangulatot Spiller István.

A beszélgetésért kattintson a lejátszóra!

A 2014-es téli olimpia Kanada–Svédország döntőjét pénteken, a 2018-as játékok orosz–német fináléját pedig szombaton mutatjuk meg az M4 Sporton, így a beszélgetés második részét pénteken tesszük közzé az m4sport.hu-n.

További tartalmak