Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb olimpiai hokidöntők az M4 Sporton: kedvcsináló Spiller Istvánnal

Újabb olimpiai hokidöntők az M4 Sporton: kedvcsináló Spiller Istvánnal

M4 Sport
Az M4 Sport olimpiai visszatekintő sorozatának végéhez közeledve még két téli olimpia jégkorongdöntőjét mutatjuk meg, melyekről Spiller István „hokiprofesszorral” beszélgettünk kedvcsinálóként.

2014-ben Szocsiban Svédország-Kanada döntőt rendeztek. Bár az oroszok meg akarták mutatni otthon, hogy ők a legjobbak, ezúttal sem sikerült a fináléba jutniuk, sőt, még éremért sem játszhattak. Ezúttal em tudták megmutatni csapatszinten, hogy mit tudnak. Mindkétszer Kanada verte őket.

„A 2010-es torna hőse Sidney Crosby messze elmaradt a tőle megszokott formától, de mivel nem kaptak sok gólt, így nem is kellett agyon nyerni a meccseiket. Bár a korábbi tornák többnyire egy-egy gólon múltak, ezúttal a kanadaiak kiütötték a svédeket” – emlékezett a hat évvel ezelőtti tornára Spiller István.

Négy évvel később orosz-német finálét rendeztek, de ezen a tornán nem vehettek részt NHL-játékosok, így az 1998 óta tartó sorozat megszakadt. Spiller akkor már Németországban dolgozott és érezte, a németek maradandót tudnak majd alkotni, ezt több német szakembernek is elmondta, akik maguk sem hittek.

„A németek végül vezettek, emberelőnyük is volt, de végül az oroszok a hirtelen halálban megnyerték a meccset. Ugyanakkor a német hokinak ez egy igazi felemelkedés volt, egy nagyon jó visszajelzés az ott zajló szakmai munkára, míg megmutatta, mennyit jelent egyes államoknál az NHL-es játékosok hiánya” – mondta Spiller.

A 2014-es téli olimpia Kanada–Svédország döntőjét pénteken, a 2018-as játékok orosz–német fináléját pedig szombaton láthatják az M4 Sporton.

 

További tartalmak