Musorujsag
Élő Eredmények

Hári János és Bartalis István is a Fehérvár AV19-nél folytatja

MTI
Bartalis Istvánnal és Hári Jánossal erősített az osztrák jégkorong-bajnokság (ICE) következő idényére a Hydro Fehérvár AV19.

A ligában szerdán meghosszabbították a transzferstopot, ám a székesfehérvári együttes különengedélyt kapott a bajnokság résztvevőitől, így az átigazolási moratórium előtt szerződtetett magyar játékosait bemutathatta a klub.

Ennek nyomán a csütörtöki sajtótájékoztatón Gál Péter Pál elnök közölte, hogy a régi, sikeres időket idéző stratégiai utat követve minél több magyar válogatott játékossal szeretnének jól szerepelni, ennek jegyében Szita Donát és Szabó Dániel egy, míg Szabó Bence két évvel toldotta meg eddigi kontraktusát.

Az elnök két új érkezőt is bemutatott, a válogatott alapemberei közül visszatér Bartalis István és Hári János is. A 29 éves Bartalis 2014-től 2016-ig erősítette már a székesfehérvári együttest, az elmúlt idényt a svéd másodosztályú HC Vita Hastennél töltötte, és ezúttal három évre kötelezte el magát a Hydro Fehérvár AV19-hez.

A 28 esztendős Hári a 2018/19-es idényben klubcsúcsot jelentő 72 pontot ért el, a legutóbbi szezonban pedig a finn élvonalbeli Lahti Pelicanst, majd az osztrák bajnokságban érdekelt Salzburgot erősítette. Vele ötéves szerződést kötöttek.

A elnök elárulta, jelenleg nincs tervben további magyar játékos szerződtetése.

Gál kiemelte, a klub három projektje, az akadémia, a Titánok és az osztrák ligában érdekelt profi csapat egyformán fontos. A Fehérvári Titánok kapcsán a Győrrel közös munka megújított szerződése aláírásra vár, ezt követően a Titánok a hazai Erste Liga-mérkőzéseit az új győri pályán fogja játszani.

Szélig Viktor általános igazgató úgy fogalmazott, az öt magyar játékos szerződéshosszabbítása, illetve igazolása is hozzájárul a hosszú távú koncepció, azaz egy ütőképes csapat építéséhez.

Hozzáfűzte, a koronavírus-járvány második hullámának függvényében módosulhat a kezdés, ám az osztrák bázisú, új néven futó ICE (korábban EBEL) szervezői változatlanul szeptember 25-i idényrajttal kalkulálnak.

Szélig a nézők előtti, teljes szezon lejátszásában bízik, ám mint mondta, „volt már kiszámíthatóbb a helyzet”.

Palkovics Krisztián elnökségi tag felidézte: a klub korábbi koncepciója az volt, hogy minél kevesebb külföldi és több magyar játékos alkossa a keretet. Mivel az elmúlt esztendőkben több magyar hokist is elvittek külföldre, „ez kezdett felhígulni”, ám változatlanul fontos a hazai jégkorongozók szereplése, hiszen – mint mondta – ez nemcsak a csapatnak tesz jót, hanem ezáltal több néző fog kijönni a mérkőzésekre.

Hangsúlyozta, az első két sorban 7-8 magyar játékos szerepelhet, így akár 3-5 légióssal meg tudják oldani a szezont, amelynek nagy reményekkel vágnak neki.

További tartalmak