×

Az IIHF törölte a Kontinentális Kupát

A járvány elleni védekezés jegyében komoly anyagi és szervezési terhekkel kellett volna megküzdenie a csapatoknak.

FTC-Telekom (Forrás: FTC Jégkorong Facebook)
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány miatt törölte a Kontinentális Kupát, amelyben magyar részről a bajnok FTC-Telekom szerepelt volna. A klub honlapjának keddi beszámolója szerint az IIHF hétfői ülésén határozott a sorozat törléséről.

A ferencvárosiak emlékeztetnek rá: a csapat a franciaországi Amiensben lépett volna jégre, a koronavírus-járvány miatt átalakított lebonyolításnak köszönhetően novemberben a házigazda mellett egy kazah ellenfél, valamint az egyik selejtezőkör győztese ellen. A nemzetközi szövetség azonban jelezte a csapatoknak, a járvány elleni védekezés jegyében rendkívüli protokollal készül a torna lebonyolítását illetően, amely komoly anyagi és szervezési terheket rótt volna a csapatokra.

Az FTC-Telekom jégkorong-szakosztályának vezetése így jelezte az IIHF bizottságának, a vázolt feltételek mellett nem vállalja a sorozatban való indulást, erre reagálva másnap a bizottság bejelentette, az FTC és más csapatok visszajelzései alapján felülvizsgálja a protokollt, és a kupasorozatról később hoz döntést. Ez született meg most a törléssel, amit René Fasel, az IIHF elnöke is megerősített.

"Úgy döntöttünk, töröljük a Kontinentális Kupa idei kiírását. Rengeteg kockázattal járt volna megrendezni a tornát, nagyon sok logisztikai probléma merült volna fel. Úgy gondolom, helyes döntést hoztunk" - nyilatkozta az elnök. A Ferencváros az előző idényben a nyolc közé jutott a sorozatban.