×

Szombatig nem rendeznek NHL-találkozót

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) elhalasztotta a rájátszás csütörtöki és pénteki mérkőzéseit, ezzel csatlakozva más ligákhoz a rasszizmus elleni küzdelemben.

USA HEALTH CORONAVIRUS UNITED CENTER
Mindkét napon két találkozót rendeztek volna, az NHL így szombati újraindulással új menetrendet készít.

Az NHL és a liga játékos-szervezete, az NHLPA közös közleményben azt írta, tisztában vannak vele, hogy még sok a teendőjük addig, amíg betölthetik a szerepüket a különbözőségről, az elfogadásról és a társadalmi igazságosságról zajló vitában, ugyanakkor a közelmúlt túlkapásai miatt meg kell állniuk egy pillanatra.

Az NHL előtt kosárlabdában (NBA, WNBA), baseballban (MLB) és labdarúgásban (MLS) is halasztásokra került sor a rasszizmus elleni tiltakozás jegyében. A Cincinnatiből New Yorkba áthelyezett keménypályás tenisztornán pedig a szervezők törölték a csütörtöki játéknap mérkőzéseit, miután az elődöntőbe jutott Oszaka Naomi - ugyancsak a figyelemkeltés céljából - visszalépett.

A döntések előzménye, hogy a rasszizmus elleni küzdelem jegyében hónapok óta utcai megmozdulások zajlanak az Egyesült Államokban, és rendszeresek a rendbontások. Ezek ismételten fellángoltak azután, hogy Wisconsin állam Kenosha nevű városában a rendőrök több lövéssel súlyosan megsebesítettek egy fekete férfit vasárnap este.