×

A hónap közepén indul a honi hokiszezon

Szeptember 12-én indul a jégkorong Erste Liga 2020/21-es idénye - döntött csütörtöki rendkívüli ülésén a liga.

Az MTI-nek eljuttatott közleményben olvasható, hogy a sorsolás a tervek szerint a jövő hét elején kerül publikálásra.

Jelenleg három klub pályára lépését akadályozza meg a koronavírus-fertőzés, a bajnokságot így azok a csapatok kezdik meg jövő héten, ahol a nincs jelen a vírus, a többiek később játsszák le a mérkőzéseiket. Előreláthatólag az erdélyi csapatok magyarországi találkozókkal indítják az idényt. Mellettük a Vasas, a MAC HKB, a Fehérvári Titánok és a DEAC léphet jégre, mert ezekben jelenleg nincs fertőzött eset.

A cél az, hogy a szezont a normálishoz legközelebbi módon lehessen megtartani, ez a sportág összes szereplőjének érdeke, ám a körülmények napról napra változnak – írta a liga a közleményében.

„Fontos, hogy vegye mindenki komolyan a szabályokat. A játékosok és a stábtagok felelőssége a legnagyobb, hiszen nélkülük nincs bajnokság, így nekik kell legjobban vigyázniuk egészségükre és környezetükre.

A magyar szövetség központi szinten megfogalmazott biztonsági előírásokat, a magyar és nemzetközi előírásokhoz igazítva, ám ezek betartása már a klubok felelőssége.”

Sipos Levente, a magyar szövetség főtitkára az M1 aktuális csatornának elmondta, a csapatok olyannyira a kezdés mellett voltak, hogy döntésük szerint csak akkor maradnak el találkozók, ha egy együttesben 13 mezőnyjátékos plusz egy kapus sem áll rendelkezésre.