Musorujsag
Élő Eredmények

Korábbi NHL-es játékost igazolt a Dunaújváros

Korábbi NHL-es játékost igazolt a Dunaújváros

MTI
Martin St. Pierre lesz az első hokis az Acélbikáknál, aki szerepelt a sportág csúcsbajnokságában.

A kanadai Martin St. Pierre személyében először léphet pályára az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) is szerepelt játékos a Dunaújvárosi Acélbikák színeiben a 2020/21-es szezonban.

A klub kedden jelentette be a 37 éves csatár leigazolását. A centerként és balszélsőként is bevethető St. Pierre 2004-ben úgynevezett szabadügynökként csatlakozott a Chicago Blackhawks csapatához, ahol három szezonon keresztül ingázott az AHL-ben szereplő Norfolk Admirals és az NHL-es együttes között. A 2008/09-es szezonban a Boston Bruins, egy évvel később az Ottawa Senators játékosaként szerepelt az észak-amerikai ligában, ahol 39 mérkőzésen 8 pontot (3 gól, 5 assziszt) ért el, míg az AHL-ben lejátszott 587 találkozóján 576 pontot (161 gól, 415 assziszt) termelt.

A 2010/11-es szezonban a KHL-ben szereplő Nyeftehimik Nyizsnyekamszk együtteséhez szerződött, ám az orosz „kaland” nem tartott sokáig, mert még abban az idényben megfordult Finnországban és az EBEL-ben is, ahol a rájátszásban tizenkét pontot szerezve segítette bajnoki címhez a Red Bull Salzburg csapatát. Két AHL-ben eltöltött szezon után még egy meccsre visszatért az NHL-be a Montreal Canadiens hokisaként, majd a KHL-es Medvescak Zagreb érintésével került a kazah Barisz Asztana együtteséhez, ahol három szezont húzott le, miközben bemutatkozott a kazah válogatottban is.

St. Pierre az előző szezont a Sheffield Steelers együttesénél kezdte meg, majd a szlovák Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvékhez szerződött, ahol 17 mérkőzésen 13 pontot (4 gól, 9 assziszt), ugyanakkor a tavalyi csonka szezont nem Miskolcon, hanem már a Slovan Bratislava színeiben fejezte be.

A dunaújvárosi csapat jelenleg több játékosa koronavírus-fertőzöttsége miatt nem edzhet. A gárda várhatóan október 6-án játszhat először az Erste Ligában, amelynek új szezonja szombaton rajtol.

További tartalmak