Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszabbítás után kapott ki a Slovantól a Jegesmedvék

Hosszabbítás után kapott ki a Slovantól a Jegesmedvék

MTI
A DVTK Jegesmedvék csapata idénynyitó mérkőzésén hosszabbítás után 3-2-re kikapott a vendég Slovan Bratislavától a szlovák jégkorongliga alapszakaszának pénteki játéknapján.

A hazaiaknál sok volt a hiányzó, még két juniorkorú játékost is nevezni kellett a szlovák hoki emblematikus klubja, a pozsonyi Slovan ellen. A miskolciaknak ez volt az első fellépésük, míg a vendégek már a harmadik összecsapásukat tudták le, igaz eddig csak vereséget könyvelhettek el.

A szlovák ligában harmadik idényét kezdő DVTK egyedüli magyar klubként várta a 2020/21-es szezont, mert a MAC a koronavírus-járvány miatti bizonytalan helyzetben inkább az Erste Ligát választotta. Közel ezren tekintették meg a találkozót, ez azért érdekesség, mert a szlovákiai találkozókat az ottani előírásoknak megfelelően zárt kapuk mögött kell rendezni.

A vendégek kezdtek jobban, és a volt NHL-es sztárjuk, Andrej Meszaros hatalmas gólt lőtt Rajna Miklósnak a nyolcadik percben. Sikerült átvészelni a nehéz periódust, majd a folytatásban már sokkal jobbak voltak a Jegesmedvék. A fordulást követően Nicky Wolff, majd négy percre rá emberelőnyben Rob Flick talált be, és ezzel a magyar együttes vezetett. A Slovannak azonban volt válasza, ugyancsak létszámfölényben Michal Sersen egyenlített.

A harmadik harmadban a vendégek irányították a játékot – háromszor is emberelőnyben voltak -, így gyakran beszorították a borsodiakat, és sokat lőttek kapura, ám újabb gól nem esett. Következett a hirtelen halál, amely nem tartott sokáig, mert az ismét létszámfölénybe került Slovan 68 másodperc alatt betalált Samuel Bucek révén.

Eredmény:
DVTK Jegesmedvék-Slovan Bratislava (szlovák) 2-3 (0-1, 2-1, 0-0, 0-1), hosszabbítás után

További tartalmak