×

Hosszabbításban kapott ki a DVTK a szlovák ligában

A DVTK Jegesmedvék csapata hosszabbítás után 3-2-re kikapott a vendég Érsekújvártól (Nové Zámky) a szlovák jégkorongliga vasárnapi játéknapján.

Jégkorong Erste Liga - MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék
Jól kezdett a borsodi együttes, és Zach Jordan révén már a 4. percben betalált. Változatlanul nagy kedvvel játszottak a hazaiak, sorra vezették a támadásokat, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, még kipattanóból sem sikerült betalálni.

A folytatásban az érsekújváriak rendezték soraikat, ugyanakkor mégis a DVTK szerzett újabb gólt a másik amerikai légiós, Kyle Osterberg jóvoltából. A kétgólos hátrányban a Nové Zámky rákapcsolt, és még a szünet előtt 39 másodperc alatt szerzett két találattal egyenlített, hiába védekezett ki több emberhátrányt a Jegesmedvék alakulata.

A döntetlen nem tett jót a játéknak, mindkét gárda a biztonságra törekedett, kevés volt a kapura lövés is. Így következhetett a hosszabbítás, amelyben Markus Vastila második góljával eldöntötte az összecsapást. A miskolci csapat így - akárcsak pénteken a HK Popradtól - 3-2-es hosszabbításos vereséget szenvedett.

A DVTK-nak ez volt a 15. mérkőzése a szezonban, ebből csupán ötször nyert, és a kilencedik helyen áll a 12 csapatos mezőnyben.

Szlovák liga, alapszakasz:
DVTK Jegesmedvék-HC Nové Zámky (szlovák) 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-1) - hosszabbítás után
a DVTK gólszerzői: Jordan (4.), Osterberg (34.)