Musorujsag
Élő Eredmények

Három negyeddöntős párharc már eldőlt a jégkorong Erste Ligában

MTI
Az FTC, a DEAC és a Csíkszereda is 4-1-es összesítéssel jutott a legjobb négy közé.

A társbajnok FTC-Telekom a hajrában ütött gólokkal 4-2-re legyőzte a MAC HKB Újbuda csapatát, így 4-1-es összesítéssel megnyerte negyeddöntős párharcát a jégkorong Erste Ligában.

Terbócs István góljával vezetett a MAC, ám még az első harmadban egyenlített a tüskecsarnokbeli rivális, amely fordítani is tudott – megint Justin Hodgman volt eredményes, ám Terbócs is duplázott. A hajrában egy kapu elé visszatett korongot Tóth Gergely váltott gólra. Időkérés után lehozta kapusát a MAC, Hodgman pedig mesterhármassal zárta le a párharcot.

A társbajnok SC Csíkszereda 5-1-re legyőzte a vendég Gyergyói HK-t, így 4-1-es összesítéssel megnyerte negyeddöntős párharcát.  A GYHK hamar vezetést szerzett, de még az első harmadban tíz perc alatt háromszor is eredményesek voltak a hazaiak, akik a meccs derekán növelték a különbséget, és már nem engedték ki kezükből a továbbjutást.

Vasas kedden 5-1-re diadalmaskodott az alapszakaszelső Brassó otthonában, ezzel pedig 3-2-re szépített. A playoff-helyét csak az utolsó héten bebiztosító Vasas a legutóbbi, budapesti összecsapást megnyerte, így életben tartotta reményeit, most pedig két harmad után minimális hátrányban volt. Azonban a záró játékrész elején Páterka Bence, majd Seregély Máté is betalált, így sikerült fordítani. Sőt, az 54. percben Páterka megint gólt lőtt, a vége pedig 5-1 lett, így a párharc csütörtökön a káposztásmegyeri Jégcentrumban folytatódik.

A negyedik párharcban a DEAC hosszabbítás után 4-3-ra diadalmaskodott a vendég Újpest felett, így 4-1-es összesítéssel megnyerte negyeddöntős párharcát. Az elődöntők egy hét múlva kezdődnek. Az biztos, hogy a DEAC-ra erdélyi túra vár, mert vagy a Brassóval vagy pedig a Csíkszeredával találkozik a következő körben.

Eredmények:
Erste Liga, negyeddöntő, 5. mérkőzés:
FTC-Telekom – MAC HKB Újbuda 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)
A párharcot 4-1-es összesítéssel az FTC nyerte.
DEAC-UTE 4-3 (1-0, 2-2, 0-1, 1-0), hosszabbítás után
A párharcot 4-1-es összesítéssel a DEAC nyerte.
Corona Brasov Wolves (romániai) – Opten-Vasas HC 1-5 (1-0, 0-0, 0-5)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Brassó javára.
SS Csíkszereda (romániai) – Gyergyói Hoki Klub (romániai) 5-1 (3-1, 1-0, 1-0)
A párharcot 4-1-es összesítéssel a Csíkszereda nyerte.

További tartalmak