Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszabbítás után döntőben a Csíkszereda az Erste Ligában

mti
A társbajnokok közül az SC Csíkszereda jutott döntőbe a jégkorong Erste Ligában, miután az elődöntő hatodik mérkőzésén hosszabbítás után 4-3-ra legyőzte a vendég FTC-Telekomot, és így 4-2-es összesítéssel megnyerte a párharcot.

 

Az első találkozón az FTC diadalmaskodott, ám ezt követően az erdélyi csapat sorozatban háromszor győzött, így közel került a döntőhöz, ám legutóbb a budapesti alakulat szépített. Jöhetett a hatodik felvonás, amelyben parádésan kezdett a házigazda. Jack Combs a 25. másodpercben, majd a 3. percben is betalált. A hidegzuhany után valamelyest rendezte sorait a Ferencváros, Kóger Dániel révén szépített a 7. percben, ám később jól védekezett a Szereda, amely a második harmad elején emberelőnyben ismét betalált. A zöld-fehéreknek még a szünet előtt sikerült csökkenteni a hátrányukat: Tóth Adrián ugyancsak emberelőnyben volt eredményes.

A záró harmadban mozgosította maradék energiáját az FTC, és a 46. percben Somogyi Balázs egyenlített. Újabb találat már nem esett, így jöhetett a hirtelen halál az első gólig. Ezt a 73. percben Gyenyisz Kuljas ütötte, így a székely együttes bejutott a fináléba.

Amennyiben a másik ágon a DEAC nem kerül döntőbe, úgy a Ferencvárosé lesz a magyar bajnoki cím.

Eredmény:
Erste Liga, elődöntő, 6. mérkőzés:
Sport Club Csíkszereda (romániai) -FTC-Telekom 4-3 (2-1, 1-1, 0-1, 1-0) – hosszabbítás után
A párharcot 4-2-es összesítéssel a Csíkszereda nyerte.

További tartalmak