Musorujsag
Élő Eredmények

Fehérvár–Debrecen döntő lesz a hokikupában

mti
A Hydro Fehérvár AV19 lesz a házigazda Debrecen ellenfele a jégkorong Magyar Kupa döntőjében, miután a második elődöntőben három gól különbséggel legyőzte a DVTK Jegesmedvék csapatát.

A külföldi bázisú ligában érdekelt két együttes mozgalmas mérkőzést vívott egymással. A Fehérvár, amely az osztrák bajnokságban negyeddöntős volt, lendületesen kezdett, és gyorsan vezetéshez is jutott. Ezután azonban kissé visszavett a tempóból, ráadásul a helyzetei kimaradtak, a DVTK pedig, amely a szlovák ligában 11. lett, a játékrész végéhez közeledve egyenlített.

A második harmad elején több helyzetet is kialakítottak a miskolciak, mégis a Fehérvár került ismét előnybe, mivel a szakasz közepén három percen belül két gólt szerzett. A székesfehérváriak a harmadik periódus közepén tovább növelték előnyüket, majd újabb helyzetek maradtak ki, aztán bő négy perccel a vége előtt a Jegesmedvék szépítettek. Másfél perc volt már csak hátra, amikor a DVTK lehozta a kapusát, de a létszámfölény nem hozta meg a várt eredményt, korongszerzés után újabb Fehérvár-gól született, ezzel végleg eldőlt az összecsapás.

Eredmény (a szövetség honlapja alapján):
Magyar Kupa, négyes döntő (Debrecen), elődöntő:
Hydro Fehérvár AV19-DVTK Jegesmedvék 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)
gólszerzők: Kuralt (4.), Hári (29., 59.), Erdély (32.), Campbell (50.), illetve Szirányi (17.), Ritó (56.)

korábban:
DEAC – FTC-Telekom 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0) – hosszabbítás után
gólszerzők: Berta (11.), Filbrandt (64.), illetve Kulmala (7.)

A szombati program:
a 3. helyért:
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 14.30 (élőben az m4sport.hu-n)

döntő:
DEAC-Hydro Fehérvár AV19 18.00 (élőben az M4 Sport+-on és az m4sport.hu-n)

További tartalmak