Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az NHL-es hokisok is ott lesznek a pekingi téli olimpián

Az NHL-es hokisok is ott lesznek a pekingi téli olimpián

MTI
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) megállapodott a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), valamint a Nemzetközi Jégkorong Szövetséggel (IIHF), ennek értelmében a világ legerősebb bajnokságában szereplő hokisok is ott lesznek jövőre a pekingi téli olimpián.

A pénteken bejelentett egyezség szerint az NHL küzdelmei február 3. és 22. között szünetelnek majd, a játékok döntőjét február 20-án rendezik.

Az NHL-es sztárok először 1998-ban, Naganóban vettek részt az olimpián, majd az ezt követő négy viadalon, 2002-ben Salt Lake Cityben, 2006-ban Torinóban, 2010-ben Vancouverben és 2014-ben Szocsiban is jégre léptek, legutóbb, 2018-ban Phjongcshangban viszont hiányoztak.

A pekingi olimpián 12 férfi csapat vesz részt, a házigazda Kína mellett Kanada, Oroszország, Finnország, Svédország, Csehország, az Egyesült Államok, Németország és Svájc a 2019-es világranglista alapján már biztosította helyét, múlt vasárnap hozzájuk csatlakozott Szlovákia, Lettország és Dánia az olimpiai selejtezőtornákról.

Az olimpiai csoportbeosztás:
A csoport: Kanada, Egyesült Államok, Németország, Kína
B csoport: Oroszország, Csehország, Svájc, Dánia
C csoport: Finnország, Svédország, Szlovákia, Lettország

Borítókép: EPA/JAVIER ETXEZARRETA

További tartalmak