Musorujsag
Élő Eredmények

Második mérkőzését is megnyerte a Fehérvár az osztrák ligában

Második mérkőzését is megnyerte a Fehérvár az osztrák ligában

MTI
A Hydro Fehérvár AV19 5-2-re verte az újonc olasz Pustertal Wölfe csapatát az osztrák jégkorongliga (ICE HL) szombati játéknapján, így a magyar csapat két győzelemmel kezdte a szezont.

Osztrák liga (ICE HL):
Hydro Fehérvár AV19-Pustertal Wölfe (olasz) 5-2 (1-0, 0-1, 4-1)

a hazai csapat gólszerzői: Erdély (6.), Terbócs (44.), Rétfalvi (45.), Atkinson (52.), Fournier (60.)

A pénteki nyitófordulóban a vendég Villach ellen 5-1-re diadalmaskodó hazaiaknál a sérülése után lábadozó válogatott védő, Stipsicz Bence változatlanul nem tudta vállalni a játékot.

Akárcsak egy nappal korábban, most is remekül kezdett a hazai csapat. Az 5. percben egy remek centerezést követően Erdély Csanád nem hibázott közelről. Sokat próbálkozott a Fehérvár, ám hiába lőtt rengeteget kapura, újra betalálni nem tudott. A második harmadban váratlanul egyenlített az újonc olasz gárda, az előző három idényt Fehérváron töltő Mike Caruso passzából Johan Harju úgy volt eredményes, hogy lövése megpattant.

A harmadik játékrész elején a nyáron igazolt Terbócs István távolról emberelőnyben, majd 34. másodperc múlva az első ICE HL-s gólját jegyző Rétfalvi Kristóf éles szögből köszönt be. A Pustertal ugyan a harmad derekán létszámfölényben szépített, de gyorsan, két percre rá jött a válasz, a nyitónapon is eredményes Josh Atkinson emberhátrányban nem hibázott, ezzel megnyugtató előnnyel várta a hajrát a Volán. Ebben a szakaszban már kockáztattak az olaszok, nem jártak sikerrel, és még egy gólt kaptak.
A Fehérvár pénteken Bécsben a Vienna Capitals vendége lesz.

Borítókép: (Forrás: Hydro Fehérvár AV19 - Facebook)

További tartalmak