Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vas János szerződést bontott csapatával: Nem ezért jöttem ide

Vas János szerződést bontott csapatával: Nem ezért jöttem ide

MTI, m4sport.hu | Kun Dániel
A válogatott Vas János távozott a francia élvonalbeli Chamonix jégkorongcsapatától.
Vas János: Nem ezért jöttem ide

„Régebb óta érlelődött bennem. A város gyönyörű, de sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok. Eléggé szenvedős hokit játszva nyolc meccsből hetet elveszítettünk, ami egyáltalán nem tetszett. Úgy éreztem, nem ezért jöttem ide” – nyilatkozta a 37 éves játékos hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Hozzáfűzte, a családja sem volt teljesen megelégedve a körülményekkel: „több volt a negatívum, mint a pozitívum”, így ez is közrejátszott, hogy közös megegyezéssel távozott.

A jövőjével kapcsolatban elmondta, olyan megoldást keres, hogy a családjának és neki is jó legyen: „Vagy a franciánál jobb ligában szeretnék játszani, vagy ismét Magyarországon.”

Ami az előzetes elvárásokat illeti: „Másra nem számítottam, azt tudtam, hogy jó és erős liga. Azt le kell szögeznem, hogy nagyon jó srácok voltak a csapatban, egyszerű volt beilleszkedni. Hozzátette, a játékuk elmaradt a várakozásaitól, és nem látta, hogy ez a közeljövőben megváltozhat, ráadásul nagyon kevesen voltak, végig öt-hat hátvéddel edzettek, ami egy profi bajnokságban kevés. „Mi csatárok sem úgy működtünk együtt, ahogy kellett volna, ennek következtében volt ez a gyenge szereplés” – ismerte el Vas.

A következő csapatát illetően „folyamatban vannak a dolgok” és közli majd, ha publikus lesz valami. „Nem vagyok elzárkózva semmitől, jó lehetőséget várok, ahol kihívások elé állítanak. Fontos nekem, hogy olyan csapatba kerüljek, ahol látom az előremenetelt. Ha lehet, akkor magasabb szinten, mint a francia bajnokság. A család az első, hogy ők jól érezzék magukat, ezért nagyon messze már nem szeretnék menni” – zárta szavait a korábbi DVTK-játékos.

A Chamonix júliusban jelentette be Vas leigazolását, a csatár hét mérkőzésen lépett jégre, ezeken két gólt lőtt és egy gólpasszt adott. A 124-szeres válogatott jégkorongozó az előző négy idényt a DVTK Jegesmedvéknél töltötte, és 198 bajnoki mérkőzésen 166 pontot szerzett.

Borítókép: pionniers-chamonix.com

További tartalmak