Musorujsag
Élő Eredmények

A Fehérvár 25 éve nem látott sikert ért el: indulhat a jégkorong Bajnokok Ligájában

A Fehérvár 25 éve nem látott sikert ért el: indulhat a jégkorong Bajnokok Ligájában

mti
A Hydro Fehérvár AV19 indulhat a jégkorong Bajnokok Ligája 2022/23-as kiírásában, mivel elődöntős az osztrák ligában (ICEHL) és az alapszakaszgyőztes Red Bull Salzburg pedig bejutott a fináléba.

A Fehérvár az alapszakaszban harmadik lett, a második helyezett Villachhal játszik az elődöntőben – és vezet 3-1-re az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban -, míg az alapszakaszt élen záró Salzburg szerdán kiejtette a Vienna Capitalst.

A Salzburg sorrendben 4-1-re, hosszabbítás után 3-2-re, 4-0-ra, majd utoljára szerdán este 5-1-re verte a fővárosiakat, és úgynevezett söpréssel lett finalista.

A Volán történelme során először jutott túl a negyeddöntőn, és most remekül áll az elődöntőben, hiszen egyetlen siker választja el a Red Bull elleni döntőtől.

A BL-ben három ICEHL-es együttes szerepelhet: a bajnok, valamint rajta kívül a két legjobb alapszakasz-helyezett. A Bécs kiesésével eldőlt, hogy a Salzburg, a Villach és a Fehérvár lesz a három érintett.

A magyar klubok közül legutóbb a Dunaferr indult az akkori BEK-ben még 1996/97-ben, azaz 25 év kihagyás után lesz újra magyar csapat a legrangosabb európai klubsorozatban.

Borítókép: Hydro Fehérvár AV19 (Fotó: Facebook/Hydro Fehérvár AV19)

További tartalmak