Musorujsag
Élő Eredmények

Sean Simpson: A játékosok és a stáb tagjai igazi csapatmunkát végeztek, nagyszerű érzés

Sean Simpson: A játékosok és a stáb tagjai igazi csapatmunkát végeztek, nagyszerű érzés

MTI
Büszke a világelitbe feljutást kiharcoló játékosaira Sean Simpson, a magyar jégkorong-válogatott kanadai szövetségi kapitánya.

 

A csapat biztosan a második helyen végez a ljubljanai divízió I/A-világbajnokságon, így 2009 és 2016 után 2023-ban ismét a világ legjobbjai között szerepelhet.

„Büszke vagyok a játékosokra, az elkötelezettségükre, az odafigyelésükre. Meg kell említenem a szurkolókat is, akiktől óriási támogatást kaptunk, mindannyian éreztük ezt” – mondta az MTI-nek Simpson. Hozzátette: amikor két éve Magyarországon kapott megbízatást, akkor az volt a cél, hogy az elitbe vigyék fel a csapatot.

„A játékosok és a stáb tagjai igazi csapatmunkát végeztek. Nagyszerű érzés. Nyilvánvalóan a divízió I/A mezőnye kicsit könnyebbé vált, ennek ellenére nem volt könnyű feladat. Minden meccsre, ellenfélre fel kellett készülni, nem volt kevesebb munka” – tette hozzá.

Hangsúlyozta: szeretne köszönetet mondani az edzői stábjának, nagyszerű munkát végeztek, valamint a játékosoknak és a kiszolgáló személyzetnek is.

„Ez a feljutás nagyszerű a magyar jégkorong számára, és remélhetőleg sok tekintetben segíti majd a sportág növekedését” – fogalmazott Simpson, aki kitért arra is, hogy a szlovénok elleni pénteki vereséggel és a mutatott játékkal szomorúságot okoztak a szurkolóknak, így vasárnap, a Románia elleni zárómérkőzésen – ha már a feljutás eleve eldőlt – jobb teljesítményt szeretnének nyújtani.

„A Magyarország–Románia találkozó mindig különleges, készen állunk a vasárnapi meccsre. Presztízs csata lesz minden szempontból” – fogalmazott.

A válogatott a szlovénok elleni vereség előtt legyőzte a Koreai Köztársaságot és Litvániát, a zárónap előtt pedig már eldőlt, hogy a házigazda szlovénok mellett feljut az elitbe, történelme során harmadszor.

 

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek