Musorujsag
Élő Eredmények
×

A címvédő kanadaiak 0-3-ról jutottak tovább a jégkorong-vb-n

A címvédő kanadaiak 0-3-ról jutottak tovább a jégkorong-vb-n

MTI
A negyeddöntők után kialakult az elődöntők párosítása, a legjobb négy között Finnország-Egyesült Államok és Kanada-Csehország mérkőzéseket rendeznek.

A házigazda, olimpiai címvédő finn válogatott 4-2-re legyőzte a szlovák csapatot a jégkorong-világbajnokság csütörtöki negyeddöntőjében, ezzel bejutott a szombati elődöntőbe. A finnek a hét csoportmeccsükön összesen öt gólt kaptak, most a nyitó harmadban már kettőt. Aztán az első szakasz végén és a második elején Marko Anttila betalált. A záró játékrész negyedik percében már a finnek vezettek, akik a végén üres kapus góllal zárták le az összecsapást.

A másik esti összecsapáson az eddig hét találkozóból hétszer diadalmaskodó svájciak először kaptak ki a tornán – az amerikaiak verték őket 3-0-ra -, és ez egyből a búcsút jelentette a számukra.

A címvédő kanadai válogatott 0-3-ról felállva, az utolsó két percben két gólt ütve végül hosszabbítás után győzte le 4-3-ra a svéd csapatot. A kanadai gárda hiába játszott mezőnyfölényben, a gólokat eleinte a skandinávok ütötték. A záró játékrész elején sikerült szépíteni, és a hajrában extra csatárral 3-2-re felzárkózni. Fél perc múlva már az egyenlítés is sikerült, és jöhetett a legfeljebb tíz percig tartó hosszabbítás. Ennek elején emberelőnybe került Kanada, amelyet Drake Batherson gyorsan kihasznált.

A másik délutáni összecsapáson a csehek 4-1-re nyertek a németek ellen. A csehek kiváló emberelőnyös játékuknak és védelmüknek köszönhették sikerüket. David Krejci egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a diadalhoz.

Eredmények:
negyeddöntők:
Finnország-Szlovákia 4-2 (1-2, 1-0, 2-0)
Egyesült Államok-Svájc 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)
Csehország-Németország 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
Kanada-Svédország 4-3 (0-2, 0-1, 3-0, 1-0), hosszabbítás után
A további program (Tampere):
szombat:
elődöntők (13.20 és 17.20)
Finnország-Egyesült Államok
Kanada-Csehország
vasárnap:
a 3. helyért: 14.20
döntő: 19.20

Borítókép: A svéd Anton Bengtsson (b) és a kanadai Dylan Cozens a Finnországban zajló jégkorong-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Svédország-Kanada mérkőzésen Tamperében 2022. május 26-án. MTI/EPA/COMPIC/Kimmo Brandt

További tartalmak